Crede ca meseria sa si bucataria au multe in comun: ”Bucataria se aseamana destul de mult cu actuala mea meserie. La fel ca si in programare, in bucatarie stii ce trebuie sa obtii, dar trebuie sa gasesti varianta optima pentru asta. Oamenii se bucura cand au in fata o mancare buna si aspectuoasa. Momentul in care am realizat ca pot sa le aduc bucuria asta este si momentul in care mi-am dat seama ca gatitul este ceea ce ar trebui sa fac”, spune el. A fost ajutat de mama si de ambele bunici, iar intre timp cartile, emisiunile TV, concursurile de bucatarie pe care le-a urmarit l-au ajutat sa-si dezvolte si mai mult aceasta pasiune.

Bogdan gateste rar dulciuri si marturiseste ca gastronomia romaneasca si chinezeasca sunt preferatele lui atunci cand intra in bucatarie. Spune despre el ca este un bucatar pasionat si un biciclist inflacarat: a reusit sa urce cu bicicleta pe Transfagarasan si a fost in Europa cu bicicleta, impreuna cu iubita lui. Cel mai inedit fel de mancare pe care l-a preparat a fost salata prajita cu piept de pui afumat cu bete de ceai de iasomie. “Sa fiu bucatar profesionist a fost unul dintre visurile mele, vis pe care nu am avut destul curaj sa il urmez”, spune Bogdan, care spera ca MasterChef sa ii schimbe viata.