Petru lucreaza ca office manager la un birou de arhitectura. Cu toate acestea, gatitul este marea sa pasiune. Spune ca intotdeauna i-a placut sa gateasca, iar la varsta de 5 ani isi aminteste ca se ducea in bucatarie sa-si ajute tatal la gatit.

Cand avea 9 ani si mamei sale i-a fost rau isi aminteste ca s-a vazut nevoit sa o ajute si sa-i incalzeasca lapte. Desi aragazul i se parea un monstru si stia ca nu e bine sa umble singur cu focul, i-a incalzit laptele si i-a pus si scortisoara, devenind eroul mamei. De atunci spune ca nu “a mai iesit” din bucatarie.

A invatat sa gateasca singur si marturiseste ca isi doreste ca in curand sa manance sarpe, homar gigant si tarantule. Gateste orice, iar in momentul in care vede ingredientele ii vin in minte multe retete. Petru iubeste atat de mult gatitul incat si noaptea viseaza ca scrie retete.

Cel mai mult ii place sa gateasca cu sofran. “MasterChef... pentru mine inseamna, in sfarsit, locul in care sa vad oameni pasionati de mancare”, spune Petru, “de invovatie in bucatarie, oameni care sa isi lase sufletul in farfurie si sa il impartaseasca celorlalti. Oameni care vor sa se autodepaseasca in bucatarie.”