3 lucruri pe care nu le stiai despre banane

3 lucruri pe care nu le stiai despre banane

Sunt adevarate minuni in materie de alimentatie. Sunt dulci si cremoase, ideale pentru gustarile dintre mese si perfecte pentru mentinerea siluetei pe termen lung. Insa dincolo de aceste aspecte pe care le cunoastem cu totii, bananele au si proprietati mult mai intense.

Sunt mai revigorante decat bauturile energizante

"Uita de bauturile energizante, mananca o banana" este noul sfat dat de specialisti. Intr-un studiu realizat pe atleti si publicat in luna mai a anului 2013, a iesit la iveala ca cei care au mancat o banana au avut un nivel mai ridicat de dopamina decat cei care au optat pentru o bautura energizanta. Mai mult, nivelul dopaminei a continuat sa creasca si la o ora dupa. Nu doar ca bananele au inlocuit cu brio bauturile energizante, dar i-a si ajutat pe sportivi sa se simta mai bine.

Cu cat au coaja mai patata, cu atat sunt mai eficiente in lupta cu cancerul

Potrivit studiilor japoneze, o banana coapta bine, cu coaja patata, produce o substanta numita TNF (Factor de necroza tumorala), care distruge celulele tumorale. Cu cat coaja este mai inchisa la culoare, cu atat are proprietati mai puternice anti-cancer si de intarire a imunitatii.

Sunt excelente pentru mahmureala

Iar asta pentru ca au un continut bogat in potasiu. Mananca una inainte sa te culci sau dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit, si vei scapa de simptomele mahmurelii.

_________________________________________________

Vezi pe foodstory.ro 3 retete delicioase cu banane:

Banane prajite

Shake de banane cu kiwi

Sufleuri cu ciocolata si banane


 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni