• Emisiuni
  • MasterChef
  • Ana Consulea, expert cofetar, te invata sa faci pas cu pas tortul cu ciocolata alba si capsuni de la MasterChef

Ana Consulea, expert cofetar, te invata sa faci pas cu pas tortul cu ciocolata alba si capsuni de la MasterChef

Ana Consulea, expert cofetar, te invata sa faci pas cu pas tortul cu ciocolata alba si capsuni de la MasterChef

Are 25 de ani si a reusit deja sa-si creeze un nume in lumea iubitorilor de dulce din Bucuresti, dupa ce a studiat patiseria in Franta si a obtinut o diploma extrem de pretioasa de la Scoala de Cofetari din Montbeliard. Ana Consulea a fost invitata la MasterChef, unde le-a dat lectii de patiserie celor zece finalisti ai sezonului patru.

Ana Consulea a luat lectii de la unul dintre cei mai buni 100 de cofetari artizani ai lumii, Eric Vergne, si a cunoscut si alte nume mari ale cofetariei franceze, precum Pierre Herme (zeul macarons) sau Mickael Azouz. Dupa ce si-a terminat studiile in Franta, Ana s-a intors in Romania unde a reusit deja sa-si faca cunoscute deserturile prin restaurantul familiei sale, Zexe. Poti sa citesti mai multe despre povestea ei in acest interviu. De asemenea, Ana a tinut si un mic curs online de facut macarons, special pentru cititorii Foodstory.ro: Cofetarul Ana Consulea, de la Zexe Cofeturi, te invata sa faci macarons.

Tot in acest sezon de la MasterChef, Ana a mai fost invitata la o proba dulce, la care a gatit cel mai spectaculos desert: o tarta cu ciocolata si zmeura, reprodusa cu greu de concurenti. 

Saptamana aceasta, Ana Consulea a fost chemata pentru a pregati un desert demn de o bucatarie profesionista. A gatit un tort "Choco framboise", iar cei doi concurenti au fost rugati sa il reproduca. Pentru a-i ajuta, Chefii le-au montat cate un monitor la bancurile lor astfel incat sa poata urmari mai bine pasii retetei. Timp de o ora si jumatate au urmat momente tensionate in bucatarie.

Citeste continuarea articolului pe foodstory.ro!

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni