• Emisiuni
  • MasterChef
  • Andrei Voica este noul MasterChef al Romaniei! Preparate de top, emotie si adrenalina in finala MasterChef

Andrei Voica este noul MasterChef al Romaniei! Preparate de top, emotie si adrenalina in finala MasterChef

Andrei Voica este noul MasterChef al Romaniei! Preparate de top, emotie si adrenalina in finala MasterChef

Aseara a avut loc cel mai asteptat moment al acestui sezon MasterChef: stabilirea marelui castigator! Claudia, Liviu si Andrei s-au intrecut in finala celei mai urmarite competitii culinare din Romania, demonstrandu-si maiestria in bucatarie prin preparate de 5 stele! Andrei Voica a dat dovada de multa determinare, concentrare si creativitate culinara, pasiunea pentru gastronomie aducandu-i cel mai ravnit trofeu: MasterChef!

Pentru mine este o zi mare, ca si cum m-as fi nascut pentru a doua oara. Vreau sa continui pe acest drum si sa devin unul dintre cei mai buni bucatari din Romania”, a declarat Andrei, castigatorul MasterChef Romania!

Pe durata intregii finale, aproape 1.8 milioane de telespectatori au urmarit testele la care au fost supusi concurentii, iar in minutul de aur, de la 22:41, 2.2 milioane de persoane urmareau marea finala MasterChef. 

Finala MasterChef a fost lider de audienta pe toate categoriile de public. Editia a inregistrat 11.6 puncte de rating si 26.1% cota de piata in intervalul de difuzare, pe publicul comercial cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani. Urmatorul post clasat a obtinut valori de doua ori mai mici: 5.3 puncte de rating si 11.9% share pe aceasta categorie.

Dintre cei 24 de concurenti din bucataria MasterChef, cei mai buni 3 s-au luptat aseara pentru cel mai ravnit trofeu culinar. Claudia, Andrei si Liviu au uimit pe parcursul competitiei cu preparate gustoase, realizate cu mult respect fata de ingrediente, dar si cu multa pasiune si creativitate culinara. Din parcursul competitional nu au lipsit momentele tensionate sau micile greseli, care au fost sanctionate cu sarcina de a spala vasele, precum si testele sub presiune unde au demonstrat ca pot depasi situatiile tensionate, meritand sa ajunga pana in ultima etapa a competitiei: marea finala. 

Meniul finalei a fost compus din trei preparate: un starter, un fel principal si un desert. Concurentii au fost notati de catre Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean la finalul fiecarei runde pentru creativitate, gust, plating, dar si curaj. La finalul primei runde, concurentul cu cel mai mic punctaj a parasit competitia.

La proba starter-ului, Claudia a creat o crema vichyssoise cu langustine posate, salsa de fructe si spuma de mar, un preparat extrem de fresh, realizat prin tehnici de gatire realizate impecabil. Totusi, Chef Patrizia a remarcat faptul ca gustul merelor a fost pregnant, acoperind savoarea celorlalte ingrediente. La aceeasi proba, Andrei a realizat un foie mi-cuit cu jeleu de capsune, caramel de porto, anason si burete de dovleac, un preparat extrem de fin si de apreciat de Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean, care i-a adus un total de 27 puncte. Liviu a realizat un ragu din pui de balta cu mange tout, bok choy, ou de prepelita, piure de dovleac si brunoise, preparat care i-a asigurat participarea la urmatoarele doua probe cu un total de 26 de puncte. Claudia a parasit competitia, totalizand 23 de puncte. 

La cea de a doua proba a editiei, Claudiu si Liviu s-au duelat in main course-uri desavarsite, care sa le asigure un punctaj cat mai mare la jurizarea Chefilor. Siguranta si increderea in sine de care a dat dovada Andrei la aceasta proba i-au marit avantajul cu 3 puncte in fata lui Liviu. Calcanul cu baby zucchini, suc de ardei, ghimbir si cafe de paris a fost extrem de apreciat de Chefi, ingredientele si aspectul acestuia fiind notate cu 28 puncte. Andrei a reusit sa se distanteze cu un preparat demn de o stea Michelin, dupa cum au marturisit Chefii: o rata caramelizata cu risotto de morcovi aromatizat cu vanilie. Preparatul a fost rasplatit cu 10 pe linie de catre cei trei jurati.

Runda a treia a debutat de la scorul de 57 – 54 in favoarea lui Andrei. Proba desertului le-a pus la incercare concentrarea, creativitea, dar si determinarea privind cucerirea celui mai ravnit trofeu culinar: MasterChef. Batalia decisiva s-a dat in fata familiilor acestora, emotiile sporind intensitatea ultimei probe a acestui sezon MasterChef. Inspirat de look-ul propriu, Liviu a propus spre jurizare un moustache tart cu ciocolata si banana cu sorbet de zmeura care i-a adus un total de 28 de puncte. Parfait-ul din trufe cu soia, mousse de ciocolata si caramel de portocale al lui Andrei i-a adus acestuia a doua serie de trei note de 10.

Noul MasterChef al Romaniei, Andrei Voica, a castigat pe parcursul competitiei 4 probe si a fost capitan la una singura. La fel ca si ceilalti, a gatit peste 60 de preparate, cel mai remarcat fiind vita cu piure de cartofi si sos verde. Pasionat de fotbal si pescuit, Andrei s-a inscris la MasterChef dornic sa invete lucruri noi, sa-si imbogateasca vocabularul culinar. Pentru Andrei, MasterChef a reprezentat si „o oportunitate de a ma intoarce acasa, o oportunitate de a-si indeplini un vis, acela de a deveni bucatar profesionist!”. 

Inscrierile pentru noul sezon MasterChef s-au deschis! Daca esti pasionat de gatit, daca iti doresti sa iei parte la o calatorie culinara de exceptie intra si inscrie-te pe www.masterchef.protv.ro

MasterChef - Prinde gustul competitiei!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni