• Emisiuni
  • MasterChef
  • Afla de la juratii "MasterChef" care sunt cele mai TARI trucuri pentru un gratar perfect de 1 Mai

Afla de la juratii "MasterChef" care sunt cele mai TARI trucuri pentru un gratar perfect de 1 Mai

Afla de la juratii "MasterChef" care sunt cele mai TARI trucuri pentru un gratar perfect de 1 Mai

Afla ce mancaruri si bauturi recomanda pentru acest inceput de primavara juratii "MasterChef", dar si care sunt cele mai bune trucuri pentru un gratar perfect.

Ce mâncăruri şi băuturi recomandaţi pentru acest început de primăvară?

Catalin Scarlatescu: Peste alb facut in toate felurile, iar la bautura recomand proseco cu aperol.

Sorin Bontea: Primavara in general nu mai consumam grasimi, incet, incet trecem spre vara si mancam mai light, nu mai avem nevoie de atatea calorii ca pe timpul iernii cand, din cauza frigului, avem tendinta de a manca mai gras. Primavara recomand mancaruri usoare, pe baza de legume si carne slaba. 

Florin Dumitrescu: Putem incepe cu pregatirile pentru sezonul cald, maneca scurta si tenisi, care ne indeamna la un vin rece, rose sau alb, branzeturi proaspete si legume crude, gratare si multe long drinks cu gheata.

 

Ne puteţi spune trei tipuri de marinate pentru friptură?

Catalin Scarlatescu: Nu 3, pot sa va spun vreo 3000! Marinata o faci cum vrei tu, trebuie sa fie pe gustul tau, cu absolut orice. Atentie, insa! Nu puneti vin rosu in marinata decat daca gatiti vanat, pentru a-i scoate mirosul.

Sorin Bontea: De exemplu, puteti folosi ulei de masline, mustar, boia dulce si caju si un pic de suc de lamaie. Marinata asta merge si la pui si la porc. Poti sa marinezi numai cu cimbru, de exemplu, depinde cum vrei sa faci carnea. Eu nu prea folosesc marinata la carne, mie imi place sa simt gustul carnii, natural, pur.

Florin Dumitrescu: Fripturile marinate in iaurt sunt preferatele mele, lasate in frigider 3 zile in iaurt, menta, marar, usturoi si zeama de lime. Sunt perfecte primavara-vara cu pui sau miel. Pentru vita, de regula, mai folosesc ulei de masline, legume radacinoase si ierburi aromate, puse la frigider cel putin 3 zile. Iti fragezeste foarte bine carnea de vita. Pentru porc, imi place ceva mai rustic, cu  boia, usturoi, cimbru si ceapa, tinute minimum o zi la frigider.

 

Care sunt ponturile unui grătar perfect?

Catalin Scarlatescu: Berea.

Sorin Bontea: Berea rece si umbra.

Florin Dumitrescu: In primul rand, focul este cel mai important. Atunci cand punem carnea pe gratar, atentie sa nu o intoarcem de mai mult de 4 ori. Pentru a-i da gust, folositi doar sare grunjoasa si asta doar atunci cand ati dat carnea jos de pe gratar. Si, bineinteles, ca sa fie perfect gratarul, nu uitati sa curatati dupa dumneavoastra in cazul in care il faceti in aer liber!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni