Claudia, Andrei si Liviu sunt cei trei finalisti MasterChef!

Claudia, Andrei si Liviu sunt cei trei finalisti MasterChef!

Bucuresti, 09 decembrie 2015 – Editia MasterChef de ieri seara a decis cei trei finalisti ai acestui sezon! Editia a fost urmarita de peste 1.5 milioane de telespectatori la nivel national, pe intreg intervalul de difuzare. Minutul de aur, de la 21:38, a inregistrat peste 1.8 milioane de telespectatori.

La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsaintre 18 si 49 de ani, MasterChef a fost lider de audienta, obtinand 10 puncte de rating si 23.7% share,in timp ce postul de televiziune de pe locul doi a inregistrat 5.5 puncte de rating si 13% share.


Semifinala de aseara a fost constituita sub forma unui duel. Ca sa ajunga in finala Claudia, Anuta, Claudiu, Andrei, Florin si Liviu au fost nevoiti sa impresioneze pe parcursul celor 3 probe ale editiei. Fiecare dintre acestia a fost notat pe parcursul probelor. Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean au format echipele astfel: Liviu & Claudiu, Anuta & Claudia si Florin & Andrei.

La prima proba, concurentii au avut de gatit cel mai bun preparat din concurs al oponentului lor, stabilit de Chefi. Provocarea a constatin faptul ca preparatul trebuia sa fie mai delicios si mai aspectuos decat cel initial. Primul duel dintre Liviu & Claudiu s-a terminat la egalitate, fiecare dintre cei doi primind 5 puncte, din 10 posibile. Duelul dintre Florin si Andrei s-a terminat cu scorul de 3 – 8, iar cel dintre fete cu scorul de 7 – 7.

La cea de-a doua proba a editiei, concurentii au fost provocati sa realizeze un dish care sa porneasca de la ideea de baza a preparatului cel mai dezastruos al oponentului. Preparatul trebuia transformatintr-unul demn de semifinala MasterChef! Timp de 45 de minute, cei sase aspiranti la marele trofeu MasterChef s-au straduit sa realizeze preparate care sa le asigure un punctaj cu care sa-si continue parcursul spre finala celui mai urmarit cooking show. Majoritatea concurentilor s-au descurcat, reusind sa-si lase amprenta personalain cadrul preparatelor. La finalul probei, concurentii au avut urmatorul punctaj: Andrei 15 puncte, Liviu 13 puncte, Claudia 14 puncte, Anuta 13 puncte, Florin 10 puncte, iar Claudiu 13 puncte. 


În runda decisiva a semifinalei, concurentii au avut libertatea de a alege preparatele pe care sa le gateasca oponentul lor: un fel principal, care sa fie gatitin 60 de minute. Concurentii au scos artileria grea: Andrei i-a propus lui Florin homar cu bacon, piure de cartofi cu trufe, iar cel din urma a ales muschiul de vita cu ciuperci, sos cu fructe de padure si vin si piure din cartofi dulci cu branza. Claudia i-a ales Anutei un soufle de broccoli, cu file de lup de marein crusta de chorizo. Anuta a optat pentru un preparat care s-o punain dificulate pe Claudia: cotlet de porc afumatin bucataria MasterChef, cu sos de branza camembert si bere. Liviu a ales un biban de mare cu sosuri mediteraneene pentru Claudiu, care a raspuns tot cu un preparat marin: file de dorada cu sos de citrice. 

La finalul ultimei runde a semifinalei, Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean au acordat ultimele calificative ale acestei editii. Clasamentul final, care a stabilit si finalistii acestui sezon MasterChef, a fost urmatorul:

Andrei: 23 puncte

Claudia: 21 puncte

Liviu: 21 puncte

Claudiu: 20 puncte

Anuta: 19 puncte

Florin: 16 puncte


Luni, de la 20:30, Andrei, Claudia si Liviu se vor confruntain marea finala MasterChef a acestui sezon! Probe spectaculoase si preparate exceptionale sunt doar cateva din ingredientele care descriu ultima editie a acestui sezon, batalia finala pentru titlul de MasterChef!

 MasterChef - Prinde gustul competiţiei!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni