• Emisiuni
  • MasterChef
  • Dezvaluiri picante dintr-o bucatarie de top. Chef Florin i-a angajat pe doi dintre finalistii de la Masterchef

Dezvaluiri picante dintr-o bucatarie de top. Chef Florin i-a angajat pe doi dintre finalistii de la Masterchef

<span style="color: #f00">Dezvaluiri picante dintr-o bucatarie de top.</span> Chef Florin i-a angajat pe doi dintre finalistii de la Masterchef

Doi dintre finalistii de la MasterChef - Alex Petricean si Bogdan Alexandrescu - lucreaza acum impreuna la restaurantul lui Florin Dumitrescu, cel mai tanar dintre juratii din emisiune.

Cum s-a schimbat viata voastra dupa Masterchef?

Bogdan Alexandrescu:

Dupa incheierea competitiei viata mea s-a schimbat radical, pot sa spun ca a luat o turnura de 180 de grade. Ca persoana nu m-am schimbat sau cel putin asa imi place sa cred, insa mi s-au intamplat doar lucruri extrem, extrem de bune si de placute. Am tot primit oferte, mult mai multe decat ma asteptam sa primesc, insa deocamdata simt ca am facut alegerea corecta si cea mai potrivita. Toti trei suntem tineri si chiar putem sa schimbam mentalitati.

Alexandru Petricean:

Viata mea s-a schimbat radical dupa experienta MasterChef, asta o pot spune clar si raspicat. Am simtit nevoia sa bat fierul cat e cald, astfel ca imediat dupa sfarsitul competitiei m-am inscris la o scoala de atestare profesionala in gastronomie si am facut practica in restaurantul unui hotel important de 5 stele din centrul Bucurestiului. In momentul de fata sunt bucatar cu acte in regula.  

Cum a venit propunerea de la Chef Florin?

Bogdan: Propunerea a venit la cateva zile dupa incheierea emisiunii si pot sa spun ca nu am stat pe ganduri, am spus da din prima, am ignorat toate celelalte oferte, desi apreciez foarte mult persoanele care mi le-au facut, le respect. Pe moment consider ca aici imi e locul.

Alexandru: Cu Chef Florin am discutat destul de mult dupa terminarea emisiunii (mai ales in ceea ce priveste viitorul meu in gastronomie), dandu-mi cateva sfaturi foarte utile cu privire la oportunitatile ce se pot ivi. Oferta a venit in momentul in care a stiut concret ca va fi responsabil de bunul mers al unui restaurant deosebit. M-a sunat si mi-a expus indraznetele sale idei legate de posibila colaborare.

Totul a sunat minunat, mai ales ca stiam ca voi face echipa in bucatarie cu bunul meu prieten Bogdanel Alexandrescu. Mai departe ne-am consultat impreuna si la doua zile dupa prima discutie am decis sa acceptam aceasta propunere onoranta. Nu ne pare deloc rau, ba din contra, ii multumim lui Chef Florin pentru increderea acordata. Nu-i putin lucru sa beneficiezi din primul moment de credit deplin in bucatarie.

 

Cum e sa lucrati cu Florin, e diferit de cum il stiati voi din emisiune?

Bogdan: Chef Florin nu e diferit de de juratul MasterChef. Este o persoana foarte deschisa, e dispus sa ne invete si in acelasi timp sa ne lase sa ne punem si noi amprenta pe preparatele pe care le facem. Pot sa spun ca e un geniu, a schimbat radical meniul restaurantului si toate preparatele sunt foarte echilibrate si extrem de bine concepute. Imi place ca e vorba de un restaurant mic, gen boutique, in care avem ocazia sa ne jucam si sa ne transpunem creativ in farfurie. In fiecare preparat avem timp sa punem putin din sufletul nostru.

Alexandru: E foarte usor lucrul cu Chef Florin pentru ca nu se mai afla in postura de judecator. Acum facem parte din aceiasi echipa, ne este lider si mentor, iar interesul unei echipe este sa evolueze cat mai bine impreuna. Totul merge de la sine in colaborarea noastra. Am invatat si invatam in fiecare zi ceva nou si se vede ca doreste ca noi doi sa reusim sa ne impunem in bucataria de top a Romaniei. Impreuna vom revolutiona parametrii gastronomici cu care s-au invatat romanii si speram ca vom ridica stacheta la nivelul cel mai din varf.

 

Ce faceti efectiv in bucatarie?

Bogdan: Dimineata incepem cu pregatirile pentru ziua respectiva, pregatim sosurile, anumite preparate, facem “mis en place”-ul, apoi efectiv gatim si montam farfuriile, sub atenta suprvaeghere a lui Chef Florin, care, daca nu este multumit (ceea ce nu s-a intamplat pana acum), le intoarce inapoi, nu trimite la masa nimic daca  nu e perfect. 

Alexandru: E foarte simplu, eu si Bogdanel suntem mana dreapta si mana stanga a lui Chef Florin, iar el fiind ambidextru e nevoie in aceiasi masura de ambele maini iscusite, dar suntem si niste bureti de bucatarie care absorb informatia cu viteza vidului. Suntem in plin proces de evolutie si incercam sa muncim cat mai mult posibil.

 

Mai pastrati legatura cu colegii din emisiune?

Bogdan: Pe parcursul emisiunii pot sa spun ca m-am imprietenit cu foarte multi, marea majoritate fiind persoane cu adevarat speciale, si chiar ma bucura tare mult faptul ca relatiile s-au pastrat si dupa filmari. Sunt bun prieten cu D’Artagnan, cu Mimi si cu Iris. 

Alexandru: Absolut! Eu am legat niste prietenii foarte solide pe tot parcursul emisiunii si sunt foarte putini concurenti (din top 21) cu care nu m-am vazut niciodata dupa finalizarea filmarilor. Am un nucleu de 5-6 participanti de suflet cu care vorbesc foarte des. Ma simt grozav ca am reusit sa intalnesc atatia oameni nemaipomeniti cu care ma simt pe aceiasi lungime de unda, desi suntem din generatii diferite.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni