Concurentii au intrat pe rand in bucataria MasterChef, la bancurile de lucru, iar timp de 60 de minute au avut de gatit un preparat ce se regasea in preferintele lor. Povesti de viata impresionate au fost prezentate in fata juratilor, insa cei trei experti s-au lasat impresionati doar de preparatele pregatite. 

Printre exigentele si asteptarile lui Chef Samuel Le Torriellec, Chef Razvan Exarhu si Liviu Popescu s-a instalat si simtul umorului la masa jurizarii. Chef Razvan Exarhu nu rateaza niciodata ocazia unei glume bune: „Aceste cotlete sunt dovada vie a vietii de apoi!”. Liviu Popescu i-a surprins pe concurenti cantand un cantecel din copilarie pentru a alege unul dintre preparatele puse pe farfuria de aperitive sau zicand: „Ia gusta si tu putin din caracatita asta, te rog, poate am nimerit eu vreun os!”, iar Chef Samuel Le Torriellec a continuat jocul colegilor sai, derutand concurentii cu seriozitatea sa. 


Dupa ultimele dueluri in care creativitatea, gustul, indrazneala s-au regasit in farfuriile concurentilor, cei trei jurati au gasit cei 19 concurenti demni de a purta sortul MasterChef si de a primi un loc in cea mai pasionala competitie. Ultimii concurenti care au primit sortul in urma duelurilor au fost: Cristi Lungu, Cristian Popescu, Marieta Matache, Vlad Sirbu, Ana Demian, Sonia Turdean, Adrian Popescu, Robert Petrescu, Roxana Ciubotariu si Luca Mantovani. 



Zece concurenti au primit o noua sansa de la cei trei jurati MasterChef

Dintre cei ce au fost respinsi la etapa duelurilor, juratii i-au ales pe cei mai buni 10 pentru a le oferi o a doua sansa intr-o cursa dificila contracronometru pentru ultimele cinci sorturi puse la bataie, astfel incat sa intregeasca de 24 de concurenti care merg mai departe spre marele premiu. Cei care au primit o noua sansa au fost: Viorel Rizea, Sorin Bologa, Mihaela Nae, Loredana Anghel, Cristina Dragota, Sorin Balaban, Sandra Draghici, Alexandru Cucu, Dorel Suciu si Atena Ars. 

Daca la inceput parea o proba destul de simpla, avand libertatea de a decide ce vor sa gateasca si a-si alege ingredientele necesare din camara, lucrurile s-au complicat in momentul in care s-au format doua echipe de cate cinci concurenti prin tragere la sorti, care au trebuit sa pregateasca impreuna un antreu si un fel principal din ingredientele alese de ei. 

Aceasta proba s-a dovedit a fi foarte dificila, iar juratii au simtit nevoia sa intervina atunci cand lucrurile au scapat de sub control, iar munca in echipa a fost lasata pe planul doi. Dupa ce le-au oferit doua minute de reorganizare, cei care au reusit sa impresioneze juratii si sa obtina ultimele cinci locuri in bucataria MasterChef au fost: Sorin Bologa, Alexandru Cucu, Viorel Rizea, Loredana Anghel si Atena Ars. 


Lunea viitoare, cei 24 ce concurenti vor intra in focurile competitiei si se vor confrunta cu noi provocari din partea celor trei jurati. Prin ce probe de foc vor trebui sa treaca si cum vor face fata competitiei la foc continuu, ramane de vazut numai la Pro TV. 

Concurentii MasterChef care au impresionat juratii in editia de marti seara

Astfel, in competitia MasterChef a reunit 24 dintre cei mai buni bucatari amatori din Romania, oameni diversi, cu profesii foarte diferite, uniti de pasiunea pentru gastronomie. In editia de marti seara, 15 concurenti au impresionat juratii MasterChef!

Adrian Emil Popescu, numit si Padrino, este de profesie sculptor in marmura. In afara de pasiunea pentru gatit, Adrian iubeste natura, pescuitul si considera ca are toate calitatile pentru a fi un concurent bun in bucataria MasterChef.

Cristian Popescu este pasionat de sporturile extreme, dar mai ales de gatit. O pasiune nascuta din necesitatea de a-i gati fetitei sale. Considera ca MasterChef reprezinta pasul urmator in evolutia sa de la nivelul de amator la cel de profesionist.

Fascinata de bucataria franceza, Atena Ars marturiseste ca MasterChef este o experienta noua pentru ea. Iubeste modelling-ul, dansul si muzica, insa pasiunea ei pentru gatit a facut-o sa isi doreasca sa castige MasterChef pentru a-si putea deschide un restaurant.


Pentru Roxana Ciubotariu pasiunea pentru gastronomie a luat nastere in Italia unde a ajuns sa lucreze alaturi de un Chef. Trofeul MasteChef ar ajuta-o sa isi indeplineasca visul de a-si deschide un restaurant de familie.

Experienta din sezonul trecut MasterChef l-a facut pe Alexandru Cucu sa revina si anul acesta pentru de a demonstra ca poate mult mai mult. Daca castiga concursul, vrea sa investeasca in propriile studii.

Gastronomia si arhitectura sunt doua dintre cele mai mari pasiuni ale Anei Demian. Gatitul este pasiunea care o implineste, o calmeaza, dar o si inspira pentru proiectele sale in arhitectura. Fiind o fire perfectionista, Ana isi doreste sa castige MasterChef si sa isi deschida un restaurant in care sa imbine armonios pasiunile sale.

De profesie medic stomatolog, Robert Petrescu este foarte carismatic si este dispus sa dea totul pentru a castiga trofeul MasterChef. Dragostea pentru pictura il face sa vada in  MasterChef  un atelier in care isi poate expima viziunea artistica.

Organizarea, implicarea, dar si simtul umorului sunt cateva caracteristici pe care Viorel Rizea le are. De profesie, sofer acesta doreste sa castige MasterChef pentru a-si deschide un restaurant in zona in care locuieste.

Vlad Sarbu a pasit in lumea bucatariei inca de cand era mic si o ajuta pe mama sa, care se ocupa cu administrarea unui han. Inteligent, sociabil si cu un simt al umorului foarte dezvoltat, Vlad doreste sa demontreze ca destinul lui este de a deveni bucatar, castigand trofeul MasterChef.

Sonia Turdean a avut primul contact cu bucataria la varsta de 14 ani, cand a decis sa devina vegetariana. Iubeste cultura si  bucataria asiatica si spera ca experienta pe care o are in acest domeniu o va ajuta. Pentru ea MasterChef reprezinta cea mai mare oportunitate de a descoperi arta culinara la cel mai inalt nivel.

In varsta de 46 de ani, Cristi Lungu marturiseste ca pasiunea lui pentru gatit s-a nascut intamplator o data ce acesta a inceput sa lucreze ca preparator de pizza. Considera ca increderea pe care familia i-o ofera ii poate aduce trofeul MasteChef.

In varsta de 23 de ani, Loredana Anghel marturiseste ca participarea la MasterChef este cea mai mare realizare de pana acum. Pasiunea pentru gatit i-a fost insuflata de catre bunica sa, dar si de catre mama sa, care este de profesie bucatar.


Pentru Marieta Matache, MasterChef este cea mai buna ocazie de a-si testa potentialul, limitele si creativitatea. Dragostea pe care o are pentru gastronomie o impartaseste si cititului, scrisului sau dansurilor.

Luca Mantovani a venit la MasterChef pentru a-si demonstra talentul in artele culinare. E pasionat de bucatarie de la o varsta frageda si considera acest lucru ca fiind un avataj in acest concurs. Ii place sa gateasca orice, dar in special dulciuri bazate pe ciocolata.

Sorin Bologa considera bucataria una dintre cele mai complexe meserii si participarea la MasterChef o provocare. Vrea sa invete cat mai multe despre arta culinara si sa urmeze un curs la scoala de bucatari “Paul Bocuse”.

MasterChef - Prinde gustul competitiei!