• Emisiuni
  • MasterChef
  • Din 2.000 de bucatari la preselectii, doar 4 au mai ramas in joc! Mimi, Alex D’Artagnan, Petru si Bogdan se lupta pentru titlul de MasterChef

Din 2.000 de bucatari la preselectii, doar 4 au mai ramas in joc! Mimi, Alex D’Artagnan, Petru si Bogdan se lupta pentru titlul de MasterChef

Din 2.000 de bucatari la preselectii, <span style="color:#f00;">doar 4 au mai ramas in joc!</span> Mimi, Alex D’Artagnan, Petru si Bogdan se lupta pentru <span style="color:#f00;">titlul de MasterChef</span>

Prima parte a finalei “MasterChef”, difuzata de Pro Tv marti, 5 iunie, de la ora 20.30, i-a tinut in fata televizioarelor pe cei mai multi romani, astfel ca in minutul de maxima audienta, 22.10, aproape 3 milioane de telespectatori la nivelul tarii erau cu ochii pe acest show. La nivelul publicului comercial, Pro Tv a inregistrat la 22.09 un varf de audienta de 20,4 puncte de rating si 43,8 % cota de piata, adica de sapte ori mai mult decat Antena 1 care avea tot atunci doar 2,9 puncte de rating si 6,3 % cota de piata.

Editia de marti seara a fost lider absolut de audienta pe toate categoriile de public, in intervalul 20.31-22.30. Astfel, la nivelul publicului comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, Pro Tv a inregistrat o medie de 14,8 puncte de rating si 34,9 % cota de piata, acesta fiind totodata si un record al emisiunii la nivelul cotei de piata. Pe acelasi public comercial, Antena 1 se clasa a doua cu o medie de numai 4,1 puncte de rating si 9,6 procente din cota de piata. 


Si la nivelul publicului din mediul urban Pro Tv a fost imbatabil cu o audienta medie de 11,2 puncte de rating si 23,5 % cota de piata, in vreme ce Antena 1 s-a clasat abia a treia, dupa Kanal D, cu o medie de doar 3,9 puncte de rating si 8,1 % cota de piata. Iar la nivelul intregii populatii a tarii, “Masterchef” a fost cel mai urmarit program cu o audienta medie 10,8 puncte de rating si 23,6 % cota de piata, Antena 1 clasandu-se pe locul al treilea cu 4 puncte de rating si 8,7 % cota de piata. 



Seara s-a deschis cu 8 semifinalisti care au intrat la o proba de foc cu o miza extraordinar de mare: intrarea in finala. Acestia au avut la dispozitie zeci de ingrediente pentru a compune dish-uri de exceptie cu care sa cucereasca juriul. Multi au mizat pe carnea de caprioara, in vreme ce altii au ales pestele. Echipa albastra, condusa de Petru, cea care a pierdut proba in deplasare la cota 2000 a avut de pregatit, in plus, si un desert. La finalul probei, Mehrzad si Gabi au parasit competitia, iar acesta din urma, dezamagit ca pleaca, si-a revarsat nervii fara retinere.  



Cei sase finalisti ramasi in cursa au primit cu incredere si speranta prima proba a finalei, proba fusion, la care s-au intalnit cu trei perosnalitati de exceptie: George Butunoiu, Nicolai Tand si Florin Busuioc. Toti cei sase finalisti au incercat sa fusioneze bucatarii din colturi diferite ale lumii pentru a obtine un rezultat impresionant care sa ii tina departe de eliminare. Nu toti au fost insa norocosi, astfel ca proba s-a incheiat in lacrimi pentru Andreea Moldovan, cea mai controversata aparitie din “MasterChef”.

Aceasta nu a impresioant juriul si nici pe invitatii acestuia cu salata sa de caracatita, astfel ca a primit vestea ca pleaca din competitie. Cu lacrimi in ochi, a recunsocut ca ii pare rau ca se opreste aici, insa o alina gandul ca se va intoarce acasa la fetita sa. Mai mult decat atat, Andreea a tinut sa precizeze ca cei ramasi in cursa nu sunt, dupa parerea sa, cei mai buni concurenti de la “MasterChef”.



Si Simona Paslaru, simpatica taximetrista stabilita in Belgia, a parasit marti seara competitia si a recunoscut ca este dezamagita ca pleaca, insa considera ca aceasta experienta e cea mai frumoasa din viata sa. “Sunt mandra in acelasi timp, eu cu mine am castigat”, a spus aceasta. “Sa continui sa gatesti”, a incurajat-o Sorin Bontea, “sper sa ne inviti intr-o zi in restaurantul tau. Preparatul tau din preselectii este printre putinele pe care le tin minte. Si asta e mare lucru”, a mai adaugat juratul. 

Astfel, cei patru concurenti ramasi sa se infrunte pentru titlul cel mare sunt Mimi Nicolae, Alex Petricean, Petru Buiuca si Bogdan Alexandrescu. Acestia au avut parte marti seara de o supriza de proportii, la care nici nu visau: familiile lor au pasit in platoul “MasterChef” si astfel au putut sa isi imbratiseze si sa isi sarute cele mai dragi persoane din vietile lor. Mimi a ramas fara glas cand si-a vazut sotul si fiul, Alex si-a imbratisat emotionat parintii, la fel si Bogdan, in vreme ce Petru nu isi mai putea stapani bucuria cand si-a vazut mama, fratele mai mic si iubita.

Surpriza juratilor a fost si o proba speciala la care cei patru au gatit pentru cei dragi... “ca la mama acasa”. Bucuria a fost fara margini pentru cei patru, mai ales ca fiecare dintre ei stia cel mai bine cu ce trebuie sa-i rasfete pe cei dragi. Petru a ales sa faca o reteta a mamei sale, dupa care el se declara innebunit, pui la sticla, numai ca in loc de pui a folosit un coquelet: “Daca ating nivelul mamei, stiu ca voi castiga proba”, spunea Petru inainte sa se apuce de gatit. Si Mimi s-a declarat incantata de proba si, desi le gateste celor dragi de 19 ani, spune ca acum a avut mari emotii.



Pentru ca parintii sai sunt amatori de fructe de mare, Bogdanel a ales sa pregateasca creveti si muschi de vita. “Bogdan nu gateste, el creeaza. Tot ce face face cu sufletul”, a spus tatal lui Bogdan. Iar D’Artagnan a ales un preparat din somon, cu morcovi glasati si sparanghel, in timp ce Mimi a mizat pe muschi de vita cu garnitura de ciuperci si pere in foietaj in sos de ciocolata. “Am mare incredere in ea, e foarte ambitioasa si cand isi pune ceva in cap nu se lasa”, a spus sotul lui Mimi.

Seara s-a incheiat cu o mare bucurie pentru finalisti: nici unul dintre ei nu a fost eliminat la proba cu familiile, insa cei trei jurati i-au avertizat ca in partea a doua a finalei, de miercuri seara, ii asteapta si mai multa presiune, probe grele si eliminari.

Diseara de la 20.30, la Pro Tv se va da lupta finala intre cei patru ramasi in joc. Seara se anunta a fi una plina de emotie, suspans si adrenalina pura. Vedetele indragite Horia Brenciu, Andi Moisescu, Alex Velea si Smiley vor gusta din preparatele gatite de cei patru finalisti cu care isi vor da intalnire in platoul “MasterChef”. La finalul serii vom afla cine este marele castigator al primului sezon “MasterChef” si al premiului de 50.000 de euro.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni