Ingrediente: 

  • Piept rata - 150 g
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru  
  • Piure broccoli: un broccoli, unt (aprox 1 lingura), sare, piper
  • Sos: 1 lingura ulei masline, sare, piper, 1 portocala

Timp de preparare: 1 ora

Mod de preparare:

Se porneste cuptorul la 180 grade.Se sterge pieptul de rata cu un prosop, se curata de pene si bulbi cu o penseta.

Se cresteaza pe partea cu pielea fara a ajunge la carne.Se aseaza in tigaia rece(daca este fierbinte se va arde pielea) cu pielea in tigaie. 

Se tine 4 minute dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai tine 3 minute.

Se introduce la cuptor cca 8-10 min. Dupa ce se scoate de la cuptor, se asezoneaza cu sare. Cat timp este pieptul la cuptor, se pune apa la fiert si se spala broccoli. Introducem broccoli in apa in care am adaugat putina grasime de la fasonarea pieptului si il tinem cat sa se inmoaie puitin, cateva minute. Se scoate broccoli, se scurge si apoi se blenduieste impreuna cu untul si sare si piper.



Acum pregatim sosul vinegreta de portocale. Luam grasimea ramasa de la fasonarea pieptului de rata si adaugam o lingura ulei masline, sare, piper si zeama de la portocala. Se bat bine cu o furculita si apoi se trece prin sita cu gauri mici pentru a fi mai fin sosul.