INGREDIENTE:

Pentru rata:

  • 1 piept de rata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100ml vin rosu demisec
  • 200 ml apa
  • 2 ml otet balsamic
  • 5 ml bulion 
  • 0,5g sare
  • 0,5g piper

Pentru piureul de cartofi:

  • 1kg cartofi
  • 200 ml lapte
  • 50g unt 65%
  • 0,5g sare
  • 0,5g piper

MOD DE PREPARARE:

Intr-un castron pregatim marinata.

Amestecam vinul cu apa, mierea, otetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa taiata solzisori si morcovul taiat rondele. Pieptul de rata se spala bine si se pune in marinata.Se da la rece 10 minute. Cartofii se curata de coaja ai se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare.

Se fierb pentru 15 minute se verifica inainte de a se scoate din apa.Se scoate pieptul de rata din marinata si se lasa sa se usuce.Cu un cutit crestam pielita in bucatele de 1cm.Incingem un pic un wok si punem pieptul de rata cu pielita in jos.



Se intoarce dupa 3-4 minute si pe partea cealalta. 

Apoi iar 3-4 minute pe partea cu pielita si inca 3-4 minute pe partea cealalta pana se rumeneste bine.Se scoate si se pastreaza la cald pana se face piureul de cartofi.

Se strecoara cartofii de apa, se paseaza bine si se amesteca cu unt si cu lapte fiert.

Se potriveste de sare.Pieptul se taie feliute subtiri si se aranjeaza pe o farfurie langa piureul de cartofi.