Reteta Liviu Balint: Varza a la Cluj

Reteta Liviu Balint: Varza a la Cluj

Esti pasionat de gatit, urmaresti MasterChef si iti place sa experimentezi lucruri noi? Atunci inscrie-te in concurs si, in perioada 9 noiembrie - 21 decembrie 2015, poti castiga premii atractive.

In fiecare saptamana alege-ti reteta preferata de la MasterChef, intra pe fordmidabil.protv.ro si adaug-o in meniu. In prima saptamana de concurs trebuie sa alegi reteta de LUNI. In saptamana urmatoare iti poti completa meniul cu reteta de MARTI. Si tot asa pana la MAREA FINALA MasterChef. 

Ingrediente:

  • varza dulce sau murata
  • carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • 200 ml sos de rosii
  • Smantana
  • Marar
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru

Timp de preparare: 60 de minute

Mod de preparare:

Se toaca marunt ceapa si se inabusa cu putin ulei si apa. Cand ceapa se caramelizeaza se adauga carnea tocata si putina sare. Orezul se fierbe pe jumatate  in apa cu putina sare. Cand carnea s-a inmuiat bine, se adauga orezul scurs de apa, 1 lingura sos de rosii, 2 linguri smantana, boia iute si dulce, sare si piper. Compozitia cu carne si orez se amesteca bine si se lasa deoparte. Varza se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit in doua linguri ulei. Se amesteca des, sa nu se prinda de fundul vasului.

Se stinge cu o cana de apa fierbinte si se mai lasa pe foc pana cand scade apa, iar varza se inmoaie. Se adauga marar tocat marunt, o lingura sos de rosii, sare, piper, cimbru.  Intr-un vas termorezistent se toarna 2 linguri ulei, 2 linguri smantana si 3-4 linguri sos de rosii. Se aseaza apoi in straturi: jumatate din varza calita, sos de rosii, tot amestecul cu carne si orez, sos de rosii, iar la final se acopera cu restul cantitatii de varza. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni