INGREDIENTE:

  • 80 gr de homar 
  • 170 gr muschi de vita
  • 100 gr de foie gras 
  • 4 cartofi 
  • 1 ceapa
  • unt
  • sare
  • piper 
  • nucsoara
  • cimbrisor 
  • mascarpone
  • 1 felie bacon 
  • 15 ml smantana

MOD DE PREPARARE:

Cartofii se pun la fiert pana sunt gata pe jumatate. Apoi se paseaza pana obtinem un piure si se amesteca cu mascarpone, smantana, sare, piper, unt. Acest amestesc trebuie sa aiba forma unei chiftele (pomme croquette). Se adauga sare, piper, ceapa, ou, patrunjel, se da prin ou, faina si pesmet si se prajeste in baie de ulei.

Vita se frige timp de 1 minut pe fiecare parte, apoi se adauga la cuptor timp de 6 minute.

Foie gras-ul se asezoneaza cu sare, piper, cimbru, vin porto si cognac si se frige timp de 2 minute pe fiecare parte.



Baconul se pune la cuptor timp de 10 minute pana se intareste. Ultimul pas presupune prepararea unei reductii din vinul de porto si grasimea de la ficat.

~Pofta buna!~