Alexandra, Flaviu, Robert si Ana au trebuit sa treaca prin trei incercari grele si au dat tot ce au avut mai bun pentru a demonstra ca merita sa faca un pas mai aproape de marele premiu. Cel care a reusit sa creeze un meniu complet format din antreu, fel principal si desert, in care a mixat cu succes creativitatea si tehnica a fost Robert Petrescu, marele castigator al titlului de MasterChef si al marelui premiu de 50.000 de euro.


Odata cu castigarea trofeului MasterChef am castigat o noua viata, o libertate si o dorinta de a construi la care nici nu indrazneam sa visez. Am ales sa fac ceea ce ma face fericit si s-a simtit asta. Aproape ca am avut o relatie de iubire cu tot ce a insemnat MasterChef. Ii multumesc Marei, fetita mea, ca a inteles ce e dorul, ii multumesc familiei mele care ma sustine in nebunia asta, colegilor de la MasterChef, intregii echipe, care a muncit titanic si nu in ultimul rand juratilor pentru ca au reusit sa ma creasca frumos!”, a declarat Robert Petrescu, castigatorul MasterChef.

Emotii puternice pentru cei patru finalisti!



Ieri seara, in platoul MasterChef, familiile si fostii concurenti au venit sa ii sustina pe cei patru finalisti in ultima lupta pentru marele premiu. Juratii le-au pregatit o finala completa, pentru care s-au antrenat timp de doua luni. Cele trei probe au fost menite sa construiasca un meniu complet: antreu, fel principal si desert. Concurentii au avut doar 10 minute in camara pentru a-si lua ingredientele necesare intregului meniu. La fiecare proba, juratii le-au  acordat puncte, de la 1 la 10. 

Un meniu de 50.000 de euro!

Prima proba a fost plina de emotii, iar presiunea crearii unui antreu perfect a fost dificil de gestionat. Preparatul Alexandrei, lup de mare marinat cu legume marinate, a obtinut doar 23 de puncte si a fost eliminata din finala. „Cu siguranta o sa mai auziti de mine!”, a declarat ea. 

La proba felului principal, balanta s-a echilibrat, iar presiunea a crescut si mai mult fiind mai cu un pas mai aproape de marele premiu. Robert a preparat porumbel cu sos de trufe, fois gras si piure de cartofi mov. Ana a gatit saltimbocca de iepure cu dulceata de ceapa si sos de trufe, iar Flavius a preparat un Marklish cu legume, crema si lapte de coco. Dupa degustarea celor trei preparate, juratii i-au acordat cele mai mici note lui Flavius pentru preparatul sau. „Ma bucur ca mi-au dat sansa sa stau in concurs si mi-au dat sortul atunci!”, a declarat el. 

Ultima proba, cea a desertului, s-a desfasurat intre Ana si Robert, cei doi concurenti care au demonstrat prin gust, tehnica si creativitate ca merita sa ajunga atat de aproape de trofeul MasterChef. Grija si atentia la detalii, tensiunea si cursa contra cronometru pentru a crea desertul perfect i-au determinat pe cei doi sa dea tot ce au mai bun in farfurie. Ana a creat un desert usor si inedit ce s-a numit Iaurtul care intalneste marea. Robert a reusit sa creeze un desert complex, care a imbinat armonios dulce, sarat si iute compus dintr-o sfera de ciocolata cu mouse de caramel si jeleu asiatic. Decizia juratilor a fost una grea, ei luand in considerare cum se potrivesc toate cele trei preparate in meniu. „Daca cineva imi zicea acum sase luni ca o sa port tunica de bucatar, nu as fi crezut!”, a spus Ana. „Este o onoare sa am numele scris pe tunica asta!”, a completat Robert.

Dupa ce intreaga seara scorul intre preparatele lor a fost foarte strans, existand o diferenta de numai 1 punct, juratii au deliberat si au decis ca desertul de 50.000 de euro a fost al lui Robert, castigand astfel MasterChef la o diferenta de doar doua puncte.

MasterChef – Prinde gustul competitiei!