INGREDIENTE:

  • O JUMATATE DE SOMON CARE SE PORTIONEAZA
  • 1 CONOPIDA MEDIE /CCA 400GR
  • 1BUCHET BROCOLI
  • 100 GR ALUNE 
  • 100GR UNT 
  • 300ML LAPTE
  • 3 LINGURI FAINA 
  • MUSTAR 2LINGURITE 
  • 1 LAMAIE 
  • PIPER 2 LINGURITE
  • SARE 2LINGURITE 

MOD DE PREPARARE:

Se curata somonul si se portioneaza , se trece prin jet de apa si se lasa lasa pe un prosop absorbant de bucatarie.Se codimenteaza cu sare si piper si se pune n tava si se da la cuptor pentru 20/25 de min .

Separat se spala conopida,brocolli si mai apoi se pun la cuptor.

Se topeste untul in oala , se adauga faina, se amesteca bine sa nu faca cocoloase si se adauga laptele.Sosul se codimenteaza cu sare ,piper boabe si macinat si mai apoi si mustarul.Dupa ce a fiert bine , se lasa sa se racoreascala temperatura camerei.

Dupa ce s a facut somonul se aseaza pe farfurie , se adauga conopida si brocoli si peste se toarna sosul.