Foi de pandispan cu crema de vanilie si fructe de padure

02 Octombrie 2019, 16:19

Ingrediente:

250 GR  fructe de padure

Ingrediente foi:
4 oua
6 linguri faina
2 linguri ulei
8 linguri zahar
1 lingurita extract vanilie
1 praf de copt stins
1 varf de lingurita de sare 
 
Ingrediete crema:
6 galbenusuri de oua
750 ml lapte 
150 gr. zahar
1 baton vanilie
100 gr unt  82%
40 gr amidon alimentar
 
Mod de preparare:

Preparare foi :

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de lingurita de sare pana se dubleaza in volum.
Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga , extractul de vanilie,  faina cernuta si se amesteca bine.
Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamiae sau otet, se amesteca iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma. Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc foi individuale in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de 10 de minute.
 
Preparare crema:

Se fierbe laptele cu un baton de vanilie. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer. Adaugam cate un polonic de lapte si mixam bine compozitia.
Amidonul se dizolva in putin lapte rece si se aduga la compozitie.
Punem compozitia la foc, amestecind din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.
Stingem focul si adaugam untul si amestecam bine. 
Foile de pandispan se taie in forma dreptunghiulara sau dupa masura platoului pe care vom asambla prajitura.
Se pune o foaie de pandispan, un strat de crema si fructe de padure. Repetam operatiunea de inca doua ori.
Ornam cu fructe de padure. Se da la frigider o ora.
 

Lava Cake – Ingrediente (8 forme muffins de unica folosinta)

Ingrediente:
200 g ciocolata de buna calitate (60-70% continut cacao)
200 g unt
160 g zahar
40 g faina
4 oua medii
 
Mod de preparare:

Pentru inceput tapetam bine bine formele cu unt si faina, apoi le punem la frigider.

Punem intr-o craticioara untul la temperatura camerei, zaharul si ciocolata taiata in bucatale mici si le topim la bain-marie.

Dupa ce untul si zaharul s-au topit complet, stingem focul, scoatem craticioara din bain marie si adaugam ouale, unul cate unul.

Amestecam bine cu un tel dupa fiecare ou adaugat, il adaugam pe urmatorul numai dupa ce precedentul a fost perfect incorporat in compozitia de ciocolata.


La sfarsit adaugam treptat faina si amestecam cu grija, de jos in sus, pana cand o inglobam perfect in aluatul delicioaselor lava cake.

Scoatem formele din frigider si le umplem pe trei sferturi cu aluatul lava cake. 

Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10 minute.