• Emisiuni
  • MasterChef
  • Aurelia si Dorin au parasit MasterChef, iar Sissoko s-a salvat. Show-ul de la ProTV, lider detasat de audienta

Aurelia si Dorin au parasit MasterChef, iar Sissoko s-a salvat. Show-ul de la ProTV, lider detasat de audienta

Aurelia si Dorin au parasit MasterChef, iar Sissoko s-a salvat. Show-ul de la ProTV, <span style="color:#f00;">lider detasat de audienta</span>

Agonie si extaz marti seara pentru concurentii “MasterChef”. O proba dificila in deplasare, la cantina saracilor, le-a pus la grea incercare concurentilor abilitatile de lucru in echipa si sub presiune, contra-cronometru.

Cele doua echipe, rosie si albastra, au pregatit meniuri traditionale pentru cantina saracilor, unde au avut de hranit nu mai putin de 400 de persoane. Pentru echipa care a pierdut aceasta proba, cea albastra, seara s-a incheiat cu proba sub presiune, in urma careia Aurelia si Dorin au fost eliminati. Telespectatorii Pro Tv au fost si ei alaturi de concurentii “Masterchef”, show pe care si l-au trecut in programul de 1 mai, astfel ca emisiunea a fost lider absolut inregistrand la 22.11 un varf de audienta la nivelul publicului sau tinta de 15,7 puncte de rating si 35,3 % cota de piata, adica de mai mult de 11 ori in plus fata de Antena 1 care abia obtinea 1,4 puncte de rating si 3,1 % cota de piata.

"TOTI ar fi facut la fel ca mine! Numai ca nu au sarmul meu" Ce strategie a folosit Andreea ca sa obtina mai multe voturi

MasterChef” a fost lider detasat de audienta pe toate segmentele de public. Pro Tv a codus pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani cu o audienta medie de 10,7 puncte de rating si 27,6 procente din cota de piata, mai mult decat triplu fata de Antena 1 care abia aduna 3,4 puncte de rating si 8,8 % cota de piata. Si pe publicul din mediul urban Pro Tv a condus cu o medie de 8,7 puncte de rating si 19,1 % cota de piata, mai mult decat dublu fata de Antena 1 care s-a clasat a patra, dupa Antena 3 si Kanal D, cu o medie de 3,5 puncte de rating si 7,7 % cota de piata. Si la nivelul intregii populatii a tari “MasterChef” nu a avut rival, Pro Tv fiind primul in topul audientelor cu o medie de 7,9 puncte de rating si 17,6 % cota de piata, in timp ce Antena 1 s-a clasat abia pe locul al treilea, dupa Kanal D, cu 3,9 puncte de rating si 8,7 % cota de piata.  

 

La cantina saracilor stresul si-a spus cuvantul, astfel ca tensiunile nu au intarziat sa apara intre concurenti. Sissoko, liderul echipei albastre, s-a lasat condus de emotii si nu a reusit sa isi tina in frau oamenii decat catre finalul probei, astfel ca nu mica le-a fost surpriza juratilor sa constate ca ostropelul pregatit de ei a fost mult prea gatit si fara gust.

La polul opus, Bogdan Alexandrescu, liderul echipei rosii, a demosntrat ca poate fi si dur atunci cand e nevoie: oamenii sai au parut mai bine organizati, desi neintelegerile cu echipa adversa nu au fost putine. Un bucatar adevarat trateaza mancarea cu acelasi respect, indiferent ca gateste acasa, pentru vip-uri sau pentru oameni simpli si de asta au trebuit sa dea dovada concurentii marti seara. Timp de patru ore cat au avut la dispozitie, concurentii au trebuit sa gateasca ciorba taraneasca de vacuta, ostropel de pui cu piure de cartofi si placinta cu mere (echipa albastra) si ciorba de salata verde cu afumatura, tochitura de porc cu mamaliga si placinta cu branza si stafide (echipa rosie). “E o cantitate de mancare pe care nu am facut-o niciodata”, a marturisit Bogdan, in vreme ce Izaura a recunoscut ca acesta “a fost singurul moment din aceasta comeptitie cand am simtti ca cedez fizic”. “As fi delicat sa spun ca e obositor, e stresant, scoate vlaga din tine”, a completat Sissoko. 

La finalul probei, in urma voturilor celor care au mancat la cantina, ambele echipe au primit puncte si astfel s-a ales echipa castigatoare: echipa rosie a iesit invingatoare pentru gustul bun al mancarii pe care a pregatit-o, in vreme ce echipa albastra, desi a mizat pe farmecul Andreei de a atrage mai multe voturi, a pierdut. Invinsii, cei din echipa albastra condusa de Sissoko, au intrat sub clocotul probei sub presiune, acolo unde s-au intalnit cu un maestru bucatar de talie internationala, Chef Henrik Sebok.



Celebru in toata lumea, invitatul de la “MasterChef” le-a aratat concurentilor cum sa gateasca un fel de mancare indeit pe baza de carne de caprioara si homar, urmand ca cei intrati la proba sub presiune sa reproduca intocmai acest fel. Iar misiunea i-a pus pe multi in incurcatura. La final, dupa ce juratii si invitatul acestora au gustat din preparatele conurentilor, au curs si comentariile usturatoare. Nimeni nu a reusit sa atinga nivelul farfuriei pregatite de Chef Henrik Sebok, cu toate acestea primele trei farfurii care si-au indeplinit cat de cat misiunea au fost desemnate cele ale Izaurei, Mimi si Andreei.

La polul opus, Sissoko, Dorin, Alexandru, Aurelia si Mehrzad au fost cei care au prezentat cele mai dezamagitoare farfurii. Momentele acestea au fost de-a dreptul cumplite pentru Sissoko, care s-a simtit tot timpul responsabil pentru intrarea la proba sub preisune. Acesta a marturisit ca isi asuma toata vina pentru ca si-a adus coechipierii in acest test si ca, in opinia sa, cel care ar trebui sa plece acasa este chiar el. Decizia juriului si a lui Chef Henrik Sebok a fost insa alta: Aurelia si Dorin au lasat sorturile si si-au luat la revedere ce la ceilalti colegi si de la platoul “MasterChef”, fiind eliminati, in vreme ce emotivul Sissoko a primit inca o sansa pentru ca, desi farfuria sa nu a fost deloc impresionanta, a dat dovada ca stapaneste foarte bine tehnica gatitului. 

 

Martea viitoare, de la ora 20.30, urmeaza noi provocari pentru cei 15 concurentii ramasi in cursa pentru titlul de ”MasterChef”.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni