• Emisiuni
  • MasterChef
  • Bunul gust, mostenire de familie. Ce face Chef Patrizia pentru ca pasiunea pentru bucatarie sa fie dusa mai departe in familia ei

Bunul gust, mostenire de familie. Ce face Chef Patrizia pentru ca pasiunea pentru bucatarie sa fie dusa mai departe in familia ei

Bunul gust, mostenire de familie. Ce face Chef Patrizia pentru ca pasiunea pentru bucatarie sa fie dusa mai departe in familia ei

In plina era a vitezei, a lipsei de timp si a uitarii, mai exista oameni care pretuiesc momentele petrecute alaturi de familie.

Este si cazul Patriziei Paglieri, jurat "Masterchef", care da mostenirea mai departe: isi pregateste fiul, pe Francesco, sa devina tot bucatar. Pustiul de 17 ani este foarte atasat si de nonna Anna, bunica lui, de la care a furat majoritatea secretelor culinare. Iubeste Romania si s-a opus atunci cand ai sai, speriati de criza financiara, au vrut sa se intoarca in Italia.

Francesco Paglieri, fiul Patriziei: "Cu mama lucrurile au mers din ce in ce mai bine, chiar daca ea ma certa. Mai ales la inceput faceam niste tampenii. Ba imi cadea o farfurie, ba am scapat scoicile Saint-Jacques in cuptor."

Francesco a crescut in bucatarie. Ca sa nu-l lase nesupravegheat, chef Patrizia si mama sa, Anna, il luau cu ele si-l scapau voit printre oale, tacamuri sau ingrediente. Talentul, mostenire de familie, s-a transmis, astfel, fara artificii. Odata depasit pragul copilariei, adolescentul si-a dat seama ca-i place foarte mult sa gateasca. Patrizia il incurajeaza.

Chef Patrizia Paglieri: "Vara viitoare o sa plecam impreuna, facem cursuri de bucatarie impreuna. Am zis: tu faci facultate, faci ce vrei, ca trebuie sa ai o facultate, dar un bucatar bun nu moare niciodata de foame."

Francesco s-a nascut la Bucuresti si merge la liceu tot aici. In urma cu cativa ani, cand familia s-a gandit sa se intoarca la San Remo, s-a opus. A cerut ca el sa-si decida viitorul cand va fi major. Francesco Paglieri, fiul Patriziei: "Eu cu mama vorbesc liber, in schimb alti colegi vorbesc cu mamele lor mai incordat. Nu isi permit sa zica orice. Eu cu mama vorbesc orice. Mi se pare ca parintii ar trebui sa fie mai moderni."

Tanarul este foarte atasat si de nonna Anna. Bunica sa l-a invatat secretele bucatariei italiene. Inclusiv reteta celebrului pesto de Liguria, considerat cel mai bun din lume.

Francesco isi castiga banii de buzunar muncind alaturi de chef Patrizia si de bunica sa. Are planuri mari: "Cand o sa fiu la nivelul mamei sau chiar peste, as putea sa fiu in juriul MasterChef."

Chef Patrizia Paglieri face parte din juriul MasterChef, alaturi de Chef Adrian Hadean si Chef FOA cu care ne vom intalni din 15 septembrie, numai la ProTV.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni