• Emisiuni
  • MasterChef
  • Ce mai face Petru Buiuca, primul câștigător al show-ului MasterChef România

Ce mai face Petru Buiuca, primul câștigător al show-ului MasterChef România

Ce mai face Petru Buiuca, primul câștigător al show-ului MasterChef România

În iunie 2012, Petru Buiuca, pe atunci office manager în cadrul unui birou de arhitectură, a impresionat juriul MasterChef cu preparatele sale. Constănțeanul de 23 de ani a câștigat concursul, după ce a învins-o în finală pe Mimi Nicolae. Cu ce se ocupă azi.

Petru Buiuca s-a mutat în București după MasterChef România, cu gândul de deschide o afacere culinară. Pasionat de gastronomie, Petru a învățat tot ce se putea învăța în domeniu, de la cei mai buni chefi bucătari de la noi și din afara țării.

În 2013 a deschis, împreună cu doi colegi din show, primul studio de gătit din Capitală. Amenajat într-un centru comercial cunoscut, Hot Cooking Studio se adresa tututor celor care voiau să învețe să gătească. Studioul de gătit a funcționat câțiva ani, însă Petru Buiuca a renunțat la el.

Citește și: Au început filmările pentru noul sezon MasterChef România. Cine sunt jurații

În martie 2016, fostul câștigător MasterChef România a creat o nouă companie, Mad Kitchen SRL. El oferea consultanță cuplurilor care urmau să se căsătorească, în alegerea preparatelor de la nuntă şi locului ideal pentru petrecere. Afacerea a funcționat până în octombrie 2017.

Petru Buiuca. FOTO: LinkedIn

Din toamna anului 2017, Petru Buiuca lucrează la Procter & Gamble, unde a bifat mai multe funcții cu responsabilități diferite: Balkans Supply Chain Manager, Customer Supply Chain Planning Manager, Customer Supply Chain Manager.

Din martie 2021, Buiuca este Customer Supply Chain Senior Manager în cadrul companiei producătoare de bunuri de larg consum și nealimentare. 

Petru Buiuca: ce a făcut cu premiul cel mare de la MasterChef

Petru Buiuca a câștigat titlul de cel mai bun bucătar amator în sezonul 1 al show-ului MasterChef România, concurs care i-a adus și premiul de 50.000 de euro. Tânărul a dezvăluit că a făcut câteva cadouri familiei și prietenilor și și-a finanțat prima afacere pornită, studioul de gătit din București.

Când m-am înscris la MasterChef voiam doar să văd cât de bun sunt. Acum mi-am depășit toate așteptările. Sunt mult peste ceea ce credeam că pot să fiu. Și sunt uimit! Am fost susținut de oameni super buni și asta m-a ajutat. Este un vis care sper să continue. Nu mă las! Muncesc! Și visez în continuare!”, spunea Petru Buiuca după câștigarea primului sezon MasterChef România.

Vezi și VIDEO: 


 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni