• Emisiuni
  • MasterChef
  • TOP cele mai tari momente de la MasterChef. Show-ul de la ProTV, lider detasat de audienta

TOP cele mai tari momente de la MasterChef. Show-ul de la ProTV, lider detasat de audienta

<span style="color: rgb(255, 0, 0);">TOP cele mai tari momente</span> de la MasterChef. Show-ul de la ProTV, <span style="color: rgb(255, 0, 0);">lider detasat de audienta</span>

Spectacol total, emotii si preparate culinare de exceptie, toate au facut deliciul primei editii “MasterChef”, show care a debutat marti seara la ProTV de la 20.30.

Competitia culinara care scoate din anonimat orice bucatar amator gata sa-si dea examenul de excelenta cu un preparat special a fost lider de audienta marti seara, astfel ca in minutul de maxima audienta, 22.13, Pro Tv atingea pe publicul sau tinta un varf de 14,2 puncte de rating si 32,8 procente din cota de piata, de aproape 4 ori mai mult decat Antena 1 (3,6 puncte de rating si 8,4 % cota de piata). 

In intreg intervalul de difuzare (20.27-22.27) telespectatorii au stat cu ochii pe Pro Tv si au ales sa urmareasca cea mai asteptata competitie culinara din lume. Astfel, pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, “MasterChef” a fost lider absolut de audienta cu o medie de 10,3 puncte de rating si 23,2 % cota de piata, in vreme ce Antena 1 obtinea 7,1 puncte de rating si 16 procente din cota de piata. Si pe publicul din mediul urbanMasterChef” a fost programul preferat, clasandu-se pe primul loc cu o audienta medie de 8,6 puncte de rating si 17,2 % cota de piata, Antena 1 ocupand pozitia secunda cu 6,6 puncte de rating si 13,2 % cota de piata. 

CLICK AICI sa vezi toata emisiunea pe Voyo.ro! 

Facebook OFICIAL MasterChef 

In prima editie a show-ului in fata juriului format din Chef-ii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu s-au perindat o sumedenie de arome, ingrediente si farfurii care mai de care mai aratoase, insa si preparate care i-au scos pe acestia din minti. Selectia a fost una foarte dura, pentru ca juriul este pretentios si cauta excelenta in bucatarie. Daca multi concurenti nu au reusit sa impresioneze si in loc de laude au primit comentarii acide sau reactii neasteptate, marti seara la “MasterChef” au sosit si concurenti care au reusit sa smulga celor trei numai aprecieri. 

Buiuca Petru a fost exemplul perfect despre ce inseamna nu doar tensiunea unui astfel de show, ci si emotiile primului concurent care paseste in fata juriului. Cu o supa frantuzeasca de ciuperci (a combinat supa de ceapa frantuzeasca cu o supa englezeasca de ciuperci), Petru a reusit sa ii convinga in cele din urma pe jurati ca merita sansa de a merge mai departe, astfel ca a plecat in culmea fericirii strangand sortul “MasterChef” in mana. “Imi place foarte mult sa gatesc pentru ceilalti”, a marturisit acesta, “de cate ori merg la o petrecere trebuie sa ma imbrac la costum ca sa fiu sigur ca nu stau la tigaie.” Fericit peste masura ca a intrat in etapa urmatoare a emisiunii, Petru a declarat ca daca va castiga aceasta competitie este pregatit sa isi faca un tatuaj: “Daca e sa castig “MasterChef”, imi fac un tatuaj: ori sigla “MasterChef”, ori codul de participant!

Si pentru Liliana Popa, o tanara de 27 de ani din Bacau, si pentru Andreea Moldovan, o bucuresteanca de 26 de ani, prima seara “MasterChef” s-a incheiat cu bine pentru ca cele doua i-au cucerit pe jurati si au plecat acasa cu sortul mult ravnit. Daca prima dintre ele a gatit un ton in crusta de mac, care l-a determinat pe Catalin Scarlatescu sa ii spuna “Ai reusit sa faci crusta ideala pestelui”, Andreea a obtinut permisul de trecere in etapa urmatoare a show-ului cu un risotto cu creveti si rucola si sos de mazare. 

De departe cel mai emotionat concurent din prima editie a fost Sissoko Sidia, un bucurestean de 44 de ani, cu mama romanca si tata guinez, care a marturisit ca “intalnirea cu juriul e ca si cum ai escalada un munte, ca si cum ai face sport extrem”. Fara sa-si ascunda nicio clipa emotiile, cu mainile tremurande si glasul pierit, acesta a pregatit o supa crema de cartofi cu menta, care i-a facut pe jurati sa il copleseasca, dupa minute bune de suspans, cu cuvinde de lauda: “Mie personal mi-ati facut o surpiza, dar nu ma asteptam sa fie in halul asta. In halul asta de buna”, i-a spus Sorin Bontea. La randul lui, Florin s-a confesat: “Inainte sa o gust ma gandeam la posibilitatea de a o incerca si eu la mine in restaurant. Dupa ce am luat in calcul sa folosesc menta, ma gandeam ca va trebui sa va platesc drepturi de autor. Pentru ca este geniala.” Emotiile nu l-au parasit pe acesta nici cand a primit sortul din partea juriului, exclamand: “uite pentru asta am venit la MasterChef”.

La usa “MasterChef” au batut si romani de peste hotare, gata sa isi etaleze talentul in arta culinara si dornici sa arate ca merita sa obtina sortul alb care ii va duce mai departe in competitie. Paslaru Simona, in varsta de 33 de ani, o ieseanca stabilita in Belgia de 10 ani, de profesie taximetrista, a venit in tara special pentru acest show. Cu un zambet larg si increzatoare in fortele sale, Simona a martusirit ca cel care a determinat-o sa se inscrie in aceasta competitie este fratele ei, pe care l-a pierdut anul trecut. Convinsa ca fratele sau ii este acum inger pazitor, Simona a povestit: “Coincidenta face ca primul telefon de la “MasterChef” sa il primesc pe 24 octombrie, dupa exact 6 luni de la moartea sa. Imi spunea mereu ca visuri am multe, dar nu le duc la capat.” O alta lovitura puternica pentru Simona a fost atunci cand a descoperit ca are cancer si, desi acum a invins boala, nu va putea avea niciodata copii. Simona a prezentat temutului juriu un desert frantuzesc, pe care l-a adaptat intr-o maniera proprie: o para insiropata in vin rosu, cu chutney de ananas si mere glasate in caramel de caise. In fata unei asemenea farfurii dichisite, Florin Dumitrescu a exclamat: “Vreau sa va felicit pentru ca am gustat ceva nemaipomenit!” La fel de mult a aprecita-o si Sorin Bontea, care i-a spus raspicat ca merita sa mearga mai departe si, desi Catalin Scarlatescu nu s-a lasat impresdionat, doi “DA” obtinuti din partea juratilor i-au adus Simonei sortul “MasterChef”.

Printr-o situatie inedita a trecut in prima editie a show-ului MasterChef2, o basarabeanca de 41 de ani care locuieste in Capitala. Cu o familie numeroasa, pentru care gateste tot timpul cu mare drag, Diana a venit increzatoare in fata juriului cu un desert depsre care spune ca nimeni in toata lumea nu mai stie sa il prepare: piersici, insa nu culese din pom, ci gatite din coca, cu crema facuta chiar de Diana.

MasterChef3

Aceasta priveliste din farfurie l-a cucerit din prima pe Florin Dumitrescu, care s-a aratat foarte incantat de creatia Dianei. Nu de aceeasi parere insa a fost Catalin Scarlatescu, care l-a contrazis pe colegul sau din juriu spunand ca nu a venit in acest show sa manance oua crude. Cu toate acestea, i-a mai dat o sansa Dianei dandu-i o noua sarcina foarte presanta: sa gateasca pe loc, intr-o ora, un alt preparat, dupa care sa se prezinte din nou in fata lor. Usor nedumerita, Diana a reusit in cele din urma sa se adune si sa gateasca un alt preparat, clatite cu somon marinat, care insa nu l-au convins pe Catalin nici de data aceasta. Totusi, cu doi “DA” primiti de la Florin si Sorin, Diana Cazacu merge mai departe cu sortul “MasterChef”. 

MasterChef4

Cu o atitudine catalogata de jurati drept aroganta, MasterChef5, un tanar de 26 de ani care spune despre el ca gateste non-stop i-a pus in incurcatura pe jurati: muschiul de vita Chateaubriand cu orez salbatic pe care l-a prezentat pare sa fi atins aproape perfectiunea. Cei trei jurati i-au marturisit ca desi atitudinea si siguranta sa sunt cel putin suspecte, preparatul gatit de el merita un sort “MasterChef”. “Imi place foarte mult mancarea ta, iti spun DA si te si aplaud! Nu am multi colegi care sa faca asa ceva!”, i-a spus Catalin Scarlatescu. Si MasterChef6, un programator de 31 de ani a intrat in etapa urmatoare a show-ului desi initial isi pierduse curajul dupa primele comentarii negative ale juriului in fata platoului sau cu iepure cu mustar.
MasterChef7 Merisanu Mihai i-a cucerit pe jurati din prima cu diminutivele pe care le folosea foarte des. Pasiunea pentru arta culinara s-a dovedit a fi fara limite pentru Mihai, care a marturisit ca si-a dat demisia de la locul de munca pentru a se putea concentra pentru intalnirea cu juratii. Sacrificiul lui a fost insa rasplatit, astfel ca “somonelul, tortillita si salatica” pregatite au fost foarte apreciate de juriu, care i-au dat sortul si l-au trimis in etapa urmatoare. “Clar! Au fost unele dintre cele mai tari clipe ale vietii mele” a spus Mihai, fost analist de credite, momentan concurent al emisiunii “MasterChef” de la Pro Tv, la intalnirea cu prietenii care il asteptau sa iasa de la prima probla. Mihai i-a impresionat pe cei trei Chefi cu preparatele sale si a destins atmosfera prin conversatiile sale pline de diminutive care i-au amuzat pe toti. “Da, ma, da!” s-a bucurat Mihai  din toata inima!

In prima editie “MasterChef” si-au facut loc si preparate cel putin ciudate, cum ar fi “caruta lui Dracula”, rondele de crocodil cu banane sau “peste-veverita”. Lafortezza William, un italian get-beget de 62 de ani, care a venit insotit de un translator, a incercat sa-i uimeasca pe jurati cu un aranajament ciudat: farfalle in “caruta lui Dracula”.

MasterChef9

Toata punerea in scena nu i-a facut pe jurati insa decat sa rada in hohote, dupa care l-au invitat pe concurent, intr-o italiana perfecta, sa paraseasca aceasta competitie. “Pestele-veverita” gatit de Mihai Semenescu a fost si el catalogat drept morbid, iar Serbu Constantin, un ospatar de 38 de ani, a reusit sa il scoata din minti pe Florin Dumitrescu nu doar cu atitudinea sa, ci si cu gustul mancarii sale, astfel ca tanaraul jurat i-a aruncat farfuria cu rondele de crocodil pe jos. 

In urmatoarea editie, alti concurenti se vor perinda prin fata juriului cu speranta ca vor obtine sortul “MasterChef” si sansa de a merge mai departe in competitie. Prima editie a show-ului de la Pro Tv poate fi urmatita si peCLICK AICI sa vezi toata emisiunea pe Voyo.ro!1, in sistemul de abonament.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni