• Emisiuni
  • MasterChef
  • Cu ce se ocupă azi Aida Parascan, câștigătoarea sezonului 2 al show-ului MasterChef România

Cu ce se ocupă azi Aida Parascan, câștigătoarea sezonului 2 al show-ului MasterChef România

Cu ce se ocupă azi Aida Parascan, câștigătoarea sezonului 2 al show-ului MasterChef România

În 2013 era încoronată „Bucătarul sezonului 2” al emisiunii MasterChef România și s-a declarat „șocată” de performanța ei. Aida Parascan continuă să gătească, dar recent s-a lansat într-o afacere care nu are legătură cu gastronomia.

Experiența MasterChef România a fost benefică pentru Aida Parascan, care și-a văzut visul cu ochii: acela de a fi apreciată pentru munca grea și cinstită pe care o depune. Tânăra, care atunci locuia în Italia, a venit în România pentru a înfrunta cei mai buni bucătari amatori din acel moment.

A doua zi am stat singură în cameră, uitându-mă la trofeu, șocată oarecum. Încă nu îmi venea să cred că eu sunt cu adevărat MasterChef 2013”, spunea Aida la scurt timp după finală.

Prima afacere, o cofetărie

După 11 ani petrecuți în Italia, Aida s-a stabilit definitiv în România, la Buzău. Cu o parte din banii câștigați la MasterChef România (50.000 de euro) și-a deschis o cofetărie, pe care plănuia să o extindă în Capitală. 

Asta e țara mea și dacă mi s-a dat oportunitatea să fac aici un lucru care îmi place, îl urmez. Ăsta mi-e locul. În Italia am stat 11 ani. Viața are anumite trepte și trebuie să treci de ele, să faci ce trebuie. Am o cofetărie, acum locuiesc în Buzău, încerc o colaborare și în București, vreau să mă extind”, spunea Aida la Poveștiri adevărate (Acasă TV), în 2014.

Citește șiChef Hadad, Chef Foa și Chef Dumitrescu vor decide cine este următorul MasterChef România

Însă, business-ul nu a mers așa cum a plănuit, așa că l-a închis. O luptătoare, Aida Parascan a mers mai departe și a devenit „profesor de gătit” la Delta Cooking Studio, un spațiu gastronomic dedicat celor care vor să învețe să gătească.

A renunțat să mai gătească în bucătăriile restaurantelor

La aproape 40 de ani, Aida Parascan a decis să renunțe la bucătăriile restaurantelor și să gătească doar acasă, pentru familie. Într-un interviu recent dezvăluia că este dezamăgită de domeniul în care a activat atâția ani.

Am decis să gătesc doar acasă, pentru ai mei. Pentru că nu am avut nicio satisfacţie din această meserie pe care am făcut-o ani la rând cu pasiune şi bucurie. Nu vreau să dau detalii! Am decis să fac altceva”, declara Aida pentru click.ro.

Acel „altceva” este un cabinet de consiliere și terapie pentru persoanele cu probleme în viața de familie. Fosta câștigătoare de la MasterChef România a făcut cursuri de specializare și acum poate aplica terapii reiki şi de radiestezie. 

Citește șiCe mai face Petru Buiuca, primul câștigător al show-ului MasterChef România

Dramele din viața Aidei Parscan

Terapia pe care o face azi cu persoanele care îi trec pragul i-a fost de folos și ei, de-a lungul anilor. Aida Parascan a avut parte de drame nenumărate, peste care a trecut după ce s-a redescoperit pe sine.

Primul ei partener de viață, pe care l-a cunoscut în liceu, a murit într-un accident de mașină după doi ani și jumătate de relație. La vremea respectivă, Aida era însărcinată cu fiica lor, Gianina.

După ce a născut prima dată, fosta concurentă de la MasterChef a plecat în Italia ca să muncească într-un restaurant. Acolo a cunoscut în bărbat, patron de restaurant, cu care a făcut doi copii. S-au despărțit după 6 ani, iar ea a decis să se întoarcă în România.

Am luat împreună această decizie. Atâta timp cât nu avem același drum, nu are rost să continuăm. Suntem în relații foarte bune, el e tatăl copiilor și îi poate vedea de câte ori vrea. Dacă nu mai e iubire, nu are rost.  Nu eram căsătoriți. El m-a cerut, dar eu nu am simțit lucrul ăsta”, a mai spus Aida la Poveștiri adevărate. Ea și-a crescut singură cei trei copii.

După MasterChef, tânăra a avut parte de alt ghinion. Casa în care locuia cu chirie a luat foc, mistuind și banii care îi mai rămăseseră după investiția făcută în cofetărie.

În vara anului 2021, Aida Parascan a anunțat pe rețelele sociale că este însărcinată pentru a patra oară. Însă, în iunie, a aflat, șocată, că inima bebelușului ei a încetat să mai bată, în pântec.

Suflețelul lui s-a dus înapoi la Dumnezeu. A făcut și va face parte mereu din familia noastră și din mine și toți l-am iubit enorm. Durerea și suferința nu pot fi exprimate în cuvinte, mă rog să pot înțelege sensul a tot ce s-a întâmplat și mulțumesc pentru că sunt în viață și că mă întorc acasă la cei care mă iubesc”, a scris Aida pe Facebook.

Fosta câștigătoare de la MasterChef România a trăit această dramă fără a-l avea pe iubitul ei alături. Cei doi s-au despărțit cu puțin timp înainte ca ea să afle că a pierdut sarcina, din cauză că el nu voia acel copil.

Fotografii: PRO TV/@aidaparascan

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni