• Emisiuni
  • MasterChef
  • Editia cu cele mai multe eliminari: trei concurenti au parasit aseara bucataria MasterChef!

Editia cu cele mai multe eliminari: trei concurenti au parasit aseara bucataria MasterChef!

Editia cu cele mai multe eliminari: trei concurenti au parasit aseara bucataria MasterChef!

MasterChef a adus aseara noi premiere! Pentru prima data, proba cutia misterelor nu a venit cu avantaje, ci cu o eliminare! Cel mai iubit cooking show din Romania a fost urmarit de peste 1.3 milioane de telespectatori la nivel national pe intreg intervalul de difuzare, 20:30 - 22:57. Minutul de aur, de la 21:30, a reunit 1.8 milioane de telespectatori.

MasterChef a fost lider de audienta pe toate segmentele de public. La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, editia de aseara a obtinut 9.7 puncte de rating si 23.2% share, in timp ce postul de pe locul doi a inregistrat 7.1 puncte de rating si 17.1% share.

Cristi, unul dintre cei doi castigatori ai sortului de aur, a fost nevoit sa paraseasca MasterChef din cauza unor probleme medicale. O afectiune care nu suporta amanare l-a obligat sa renunte si sa se opereze de urgenta. 

Ingrediente din belsug, ustensile la ratie 

Editia de aseara i-a pus pe concurenti fata in fata cu o noua proba cutia misterelor. De data aceasta, au avut parte de o surpriza: in loc de ingrediente, au gasit sub cutii o serie de ustensile de bucatarie! Mai mult, acestia au avut de pregatit un desert la alegere, utilizand doar cinci dintre instrumentele gasite sub cutie. Prin intermediul acestei provocari, Chefii si-au dorit sa-i faca pe concurenti sa gandeasca structurat si sa-si planifice totul minutios. Timp de 75 de minute, pretendentii la titlul MasterChef au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a-i indulci pe jurati, numarul limitat de instrumente fortandu-i sa fie cat mai creativi. Cei care au dat-o in bara magistral, dupa cum a spus Chef Adrian Hadean, au fost Georgiana, Andrei si Avram. Totusi, desi majoritatea concurentilor a realizat plating-uri neatragatoare, Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean au ales sa guste din preparatele urmatorilor concurenti: Florin, Tudor, Victoras, Ana Maria, Kiki si Nea Marin. Concluziile au fost simple: preparatele gustate de Chefi au fost declarate nepotrivite pentru o astfel de competitie. 

La polul opus, cei care au impresionat vizual cu preparatele lor au fost Claudiu, Adriana, Claudia, Iuliana, Anuta si Liviu. Dintre acestia, Adriana, Liviu si Claudiu au fost nominalizati ca fiind cei mai buni la aceasta proba, avand avantajul de a nu gati la urmatoarele doua probe. Pe langa acest lucru, fiecare dintre ei a putut sa salveze un alt concurent care a beneficiat de acelasi avantaj. Norocosii salvati au fost Cristi, Nea Marin si Iulian. 

Desi la auditii i-a impresionat pe Chefi cu un preparat pentru care a primit sortul de aur, la prima proba de aseara, Victoras a comis o eroare grava: a gatit chocolate lava cake-ul utilizand faina si cacao. Din pacate, aceasta greseala i-a adus eliminarea.

Proba numarul doi i-a provocat la duel pe cei mai slabi 12 concurenti ai probei anterioare. Dintre acestia, sase au tras la sorti bilete cu numere, ceilalti sase nimerind bilete goale. Ulterior, fiecare dintre cei care a obtinut un bilet cu numar a avut de ales persoana cu care sa se dueleze. Concurentii alesi au propus ingredientul vedeta pentru proba duelului. Echipele au fost: Andrei & Tudor, Marilena & Anuta, Avram & Andra, Georgiana & Florin, Kiki & Ana Maria si Iuliana & Claudia. Timp de 60 de minute, cei 12 au facut tot posibilul sa castige aceasta proba, insa Tudor, Anuta, Andra, Florin, Kiki si Iuliana au pierdut proba. 

De la banc, in culise si retur – proba stafetei la olimpiada din bucataria MasterChef

Ultima proba, impartita in doua etape, i-a provocat pe concurenti sa dea tot ce pot pentru a se salva de la eliminare. Prima dintre acestea a fost o proba de stafeta si s-a desfasurat pe perechi de cate doua persoane. Tudor, care a facut cele mai putine greseli la proba precedenta, a avut prioritatea de a-si alege partenerul de echipa, dintre cei sase condamnati la testul sub presiune. 

Perechile probei de stafeta, Tudor & Andra, Anuta & Florin si Kiki & Iuliana, au fost provocate sa realizeze farfurii dietetice, slabe in calorii, dar bogate in savoare, utilizand numai ingredientele puse la dispozitie de Chefi. Din cele 30 de minute disponibile pentru prima parte a testului sub presiune, concurentii au gatit cate 15 minute, in ture de cate 5 minute, fara a putea comunica cu coechipierul. Doar Tudor & Andra au convins la proba de stafeta si s-au salvat de la etapa a doua. Ceilalti concurenti au intrat la testul sub presiune, unde au avut de realizat un preparat, pregatit in doua abordari diferite, una pentru adulti si una pentru copii, diferentiate prin gust si plating. Iuliana a parasit competitia MasterChef, cei trei jurati fiind dezamagiti de preparatul pentru copii, care semana cu un terci, gustul fiind total nepotrivit.    

16 concurenti au ramas in lupta pentru marele titlu MasterChef si premiul de 50.000 de euro! Competitia continua si saptamana viitoare, cu noi probe de foc, in care concurentii isi vor demonstra maiestria in bucatarie.

MasterChef - Prinde gustul competitiei, in fiecare luni si marti, de la 20:30, numai la PRO TV!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni