INTERVIU Chef Radu Dumitrescu, jurat MasterChef: “Dacă eu pot să gătesc, atunci nu poate fi greu”

INTERVIU Chef Radu Dumitrescu, jurat MasterChef: “Dacă eu pot să gătesc, atunci nu poate fi greu”

Data: 07 Octombrie 2021

Începe noul sezon MasterChef, iar emoțiile sunt foarte mari! Emoții, nervi întinși la maximum, farfurii excepțioanale, intrigă și personalități diferite. 

Ei bine, Chef Radu Dumitrescu, Chef Joseph Hadad și Chef Foa sunt jurații acestui sezon MasterChef și, pentru că ne-am dorit să știm mai multe din secretele lor de Chefi, am obținut interviuri exclusive. 

Chef Radu Dumitrescu spune că motto-ul lui culinar este “Dacă eu pot să gătesc, atunci nu poate fi greu". Despre MasterChef, Chef spune că va fi un sezon cu de toate: "Am întâlnit concurenți pasionați de bucătărie care vor evolua sub presiunea concursului. Vor trece prin momente și stări diferite, dar nici noi nu vom scăpa! Va fi cu multe provocări, povești de viață, invitați speciali, dar, nu în ultimul rând, cu rețete și farfurii de MasterChef!".

În interviul de mai jos, ne-a dezvăluit ce calități trebuie să aibă concurentul câștigător, dar și ce greșeli nu acceptă într-o farfurie.  

Care este mâncarea ta preferată din perioada copilăriei? Cine o gătea?

"Supa de cocoș de curte, cu găluști. O gătea bunica și, acum, o gătește mama".

Care sunt secretele unui bun bucătar? De ce ai nevoie?

"Muncă, în primul rând, imaginație, deschidere la nou, călătorii și experiente. Muncă și iar muncă". 

Ce înseamnă să fii Chef?

"Să nu intri în bucătărie uitându-te la ceas".

Ce ingredient te reprezintă și de ce?

"Alea simple, umile, țărănești, de mult uitate. Pentru că de acolo vin și nu voi uita asta niciodată". 

Ce înseamnă pentru tine bucătăria? Când ți-ai dat seama că asta îți dorești să faci?

"Dintotdeauna, dar târziu am avut și curaj să fac asta".

Care sunt cele mai impresionante gusturi pe care le-ai experimentat?

"Toate gusturile noi sunt impresionante. Totuși, nu o să uit niciodată niște stridii de captură și un ficat crud de pește proaspăt prins".

Ce țară te inspiră cel mai mult din punct de vedere culinar?

"Toate țările cu bucătărie mediteraneană".

Există un preparat pe care nu-l mănânci? Sau un aliment pe care îl detești?

"Ca bucătar, nici dacă există, nu e ok să spui asta. Deci, până acum, nu există. Mănânc tot din farfurie".

Te-a ținut această meserie departe de cei dragi? Ți-ai dorit vreodată să renunți?

"Nu, din fericire. E mai greu cu viața personală, dar cei dragi vin să mănânce la mine. Măcar așa și tot interacționăm".

Filmați un nou sezon MasterChef. Ce așteptări culinare ai?

"Caractere puternice, concurenți care experimentează, dar care nu renunță la cultura lor".

Ce calități trebuie să aibă concurentul care va câștiga MasterChef?

"Astea de sus, multă muncă plus o doză de nebunie frumoasă".

Ce greșeli nu accepți într-o farfurie?

"Prea multe arome puternice și e gata farfuria, s-a stricat".

Sunt bărbații mai buni bucătari decât femeile? 

"Nu, e o cutumă păguboasă. Bărbații rezistă mai mult la efort fizic. Cam atât". 

Ce sfat ar fi vrut Chef Radu Dumitrescu să primească la începutul carierei și ar vrea să îl transmită acum tinerilor care aleg acest drum?

"Sa aibă răbdare. Vine si trenul lor..."

 

 

MAI MULTE ȘTIRI DIN

VIDEO PROTVPLUS.RO

Vezi emisiunile și serialele tale preferate fără reclame

Descarcă acum din

Modifică setările cookies