• Emisiuni
  • MasterChef
  • INTERVIU cu Chef Joseph Hadad: „Vreau să văd creativitate și neapărat gust în farfurie”

INTERVIU cu Chef Joseph Hadad: „Vreau să văd creativitate și neapărat gust în farfurie”

INTERVIU cu Chef Joseph Hadad: „Vreau să văd creativitate și neapărat gust în farfurie”

Se apropie începerea noului sezon MasterChef, iar Chef Joseph Hadad, Chef Foa și Chef Radu Dumitrescu vor juriza farfuriilor concurenților care vor lupta pentru marele premiu.

Chef Hadad mărturisește că își dorește să vadă creativitate în farfurii, combinații de arome și texturi, gust și mult suflet. "Sezonul MasterChef din acest an va fi unul spectaculos, plin de provocări și, mai ales, creativ! Veți vedea farfurii cu totul deosebite, concurenți înzestrați cu multă ambiție și energie. Nu vor lipsi nici momentele emoționante, cu zâmbete și lacrimi! De asemenea, ne vom delecta și cu prezența unor invitați speciali. Să fie cu pasiune și gust!"

Mai multe ne-a dezvăluit într-un interviu acordat în exclusivitate.

1. Care este mâncarea ta preferată din perioada copilăriei? Cine o gătea?

O mâncare bună ne aduce mereu zâmbetul pe buze, iar eu zâmbesc de fiecare dată când gust sau mă gândesc la mâncarea făcută de mama mea. Este un bucătar desavârșit și fiecare preparat pe care îl face are un gust memorabil, unul dintre preferatele mele fiind couscous-ul cu chiftele, gătit în stil Tunisian”.

2. Care sunt secretele unui bun bucătar? De ce ai nevoie?

Principalul secret pentru a fi un bun bucătar este să știi cum să combini anumite elemente astfel încât să se potrivească perfect și să se obțină gustul ideal. În al doilea rând, din punctul meu de vedere, această meserie trebuie să o ai în sânge, nu oricine o poate practica, cel puțin nu la un nivel profesional”.

3. Ce înseamnă să fii Chef?

Trebuie să fii un bun leader, să știi ce îți dorești de la echipa ta, să fii un chef cu imaginație, fără limite și foarte creativ”.

4. Ce ingredient te reprezintă și de ce?

Anghinarea este ingredientul pe care îl consider indispensabil în bucătărie și pe care îl folosesc ori de câte ori am ocazia”.

5. Ce motto culinar ai?

Gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericire>>. Cred că este un dar să poți oferi bucurie oamenilor prin ceea ce iese din mâinile și din sufletul tău”.

6. Ce înseamnă pentru tine bucătăria? Când ți-ai dat seama că asta îți dorești să faci?

Mi-am dat seama că asta îmi doresc să fac, în primul an la școala de bucătari, in jurul vârstei de 17 ani.  Bucătăria este a doua mea casă, aici îmi petrec cea mai mare parte din timp”. 

7.Care sunt cele mai impresionante gusturi pe care le-ai experimentat?

Țelina întreagă gătită la cărbuni, cu mirodenii și ulei de măsline. Credeți-mă, are un gust surprinzător și este o rețetă pe care vă recomand să o încercați”.

8. Ce țară te inspiră cel mai mult din punct de vedere culinar?

Franța. Această țară are o bucătărie extraordinară ce combină cultură, tradiție și gusturi cu totul desăvârșite”. 

9. Există un preparat pe care nu-l mănânci? Sau un aliment pe care îl detești?

Nu mănânc fructe de mare și nu sunt un mare fan al deserturilor”. 

10. Cum arată o zi din viața ta?

Foarte încărcată. În primul rând, din punct de vedere al familei, sunt tată și mamă în același timp. Apoi, la restaurant petrec în fiecare zi aproximativ 13 ore. Din când în când, fac sport, nu numai pentru sănătate, ci și ca un hobby”.

11.Te-a ținut această meserie departe de cei dragi? Ți-ai dorit vreodată să renunți?

Da, recunosc că este o meserie foarte solicitantă pentru care trebuie să faci multe sacrificii. Din păcate, nu petrec atât de mult timp precum mi-aș dori, cu cei dragi sau cu prieteni. Nu, nu mi-am dorit niciodată să renunț la asta, m-am născut pentru asta”. 

12. Filmați noul sezon MasterChef. Ce așteptări culinare ai? 

Sunt convins că va fi un sezon spectaculos, cu multe provocări, cu diferite tipologii de concurenți. Vreau să văd creativitate, prezentări frumoase și neapărat gust în farfurie”.  

13. Ce calități trebuie să aibă concurentul care va câștiga MasterChef?

Concurentul care va câștiga titlul MasterChef în acest sezon trebuie să fie plin de pasiune și dornic să învețe din propriile greșeli. Pasiunea este esențială și trebuie să se simtă în fiecare farfurie”. 

14. Ce greșeli nu accepți într-o farfurie?

Atenția la detalii și la echilibru este esențială pentru o farfurie. Sunt dispus să trec peste mici greșeli de execuție, însă niciodată peste lipsa unui gust bun și echilibrat”. 

15. Sunt bărbații mai buni bucătari decât femeile? 

Cu siguranță nu. Un bun bucătar nu este determinat de gen sau vârstă. Este o meserie dură, solicitantă și necesită rezistența, de aceea sunt mult mai mulți bărbați care o practică, dar talentul și pasiunea contează cel mai mult”.

16. Ce sfat ar fi vrut Chef Joseph Hadad să primească la începutul carierei și ar vrea să îl transmită acum tinerilor care aleg acest drum?

Cei ce își doresc să pornească pe acest drum, trebuie să fie foarte hotărâți, să fie dispuși să facă sacrificii pentru că nu va mai exista timp liber, timp suficient pe care să îl petreci cu familia și prietenii, timp în care să te ocupi de hobby-uri. Este o meserie superbă, plină de satisfacții, dar care îți ocupă tot timpul. De aceea, eu le sugerez să mediteze profund înainte de a alege această ocupație”.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni