• Emisiuni
  • MasterChef
  • Patrizia Paglieri s-a alaturat campaniei de lupta impotriva cancerului la san

Patrizia Paglieri s-a alaturat campaniei de lupta impotriva cancerului la san

Patrizia Paglieri s-a alaturat campaniei de lupta impotriva cancerului la san

Chef Patrizia Paglieri, juratul de la MasterChef, s-a alaturat campaniei demarata de Fundatia Renasterea, pentru depistarea precoce a cancerului de san. 

Chef Patrizia a mers de curand la medic pentru o mamografie si indeamna toate femeile sa faca aceasta examinare, in conditiile in care anual foarte multe femei afla ca au cancer mamar.  

Patrizia a transmis un mesaj romancelor pentru a constientiza gravitatea bolii: “Admir activitatea si proiectele Fundatiei Renasterea si am decis sa ma alatur cauzei de lupta impotriva cancerului la san. Am fost surprinsa cand am citit statisticile – cancerul la san este prima cauza de deces in randul femeilor din Romania. Saptamana trecuta am fost si eu la centrul medical mobil al Fundatiei Renasterea din Buftea si mi-am facut acest control si recomand tuturor femeilor sa il faca. Este simplu, rapid si ne poate salva viata!”

Prin puterea exemplului, prezenta feminina din juriul MasterChef vrea sa convinga femeile care au peste 40 de ani sa-si faca o mamografie o data la doi ani, chiar daca nu au vreun semn de boala. In egala masura, la medic ar trebui sa ajunga si femeile mai tinere.

Chef Patrizia Paglieri vine astazi, de la 17.30, la Maruta, pentru a sustine campania de lupta impotriva cancerului la san!

In fiecare an, aproximativ 6.000 de femei se imbolnavesc de cancer la san si peste jumatate pierd aceasta batalie, cauza principala fiind diagnosticarea bolii in stadiu avansat. Diagnosticat din timp, cancerul la san, poate fi tratat relativ usor si fara urmari, chiar vindecat in 94% din cazuri. Este de recomandat un stil de viata sanatos, pornind de la alimentatie echilibrata si miscare zilnic, pana la controale medicale periodice. 

De 13 ani, Fundatia Renasterea a sprijinit mii de femei care nu-si permit sa faca o mamografie. Fundatia a ajutat 36.000 de femei, iar 10% dintre ele au fost depistate cu cancer. Depistat la timp, cancerul mamar poate fi invins. 

Incepand din acest an ziua de 1 octombrie este recunoscuta si in Romania ca Ziua Naționala de Lupta impotriva Cancerului de San. Pe 1 octombrie Muzeul Taranului Roman din Bucuresti a fost iluminat in roz, simbol al luptei impotriva cancerului la san. 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni