• Emisiuni
  • MasterChef
  • Prima-femeie jurat din Romania, Patrizia Paglieri, cel mai bine pastrat secret: "Am tinut toata viata mea dieta"

Prima-femeie jurat din Romania, Patrizia Paglieri, cel mai bine pastrat secret: "Am tinut toata viata mea dieta"

Prima-femeie jurat din Romania, Patrizia Paglieri, cel mai bine pastrat secret: "Am tinut toata viata mea dieta"

Si-a petrecut copilaria si adolescenta in restaurantul mamei sale, iar de cand este in Romania, Patrizia a ramas fidela restaurantelor care au cucerit-o de la bun inceput. Printre preferatele ei se numara si restaurantul in care gateste chiar ea retetele de familie, care ii aduc aminte de copilarie.

"MasterChef" - in fiecare LUNI si MARTI, de la 20.30, la ProTV! Prinde gustul competitiei!

Patrizia este un Chef extrem de apreciat si chiar daca este o fire plina de viata, in bucatarie lucrurile stau cu totul altfel: este o persoana dura, iubeste ceea ce face, iar de fiecare data cand gateste cate ceva totul trebuie sa iasa perfect. 

1. Cum ai inceput sa gatesti? 

Am inceput sa gatesc cu bunica mea, acasa la ea, cand mergeam in vacanta. Dupa, mama avea restaurant, eu aveam 13 ani si asa am inceput, la San Remo. O ajutam pe mama la restaurant, m-am nascut cu gatitul.

2. Care este cheia succesului in domeniu? 

Pasiune si multa perseverenta. 

3. Ce calitati trebuie sa aiba un bucatar bun?

Talent, pasiune si sa nu se uite la ceas.

4. Ce mananci la micul dejun?

Nu mananc micul dejun. De obicei servesc un fresh de portocale si un iaurt. Sunt mereu in lupta cu cantarul. Am tinut toata viata mea dieta, din pacate, pentru ca in restaurant trebuie sa gust tot timpul si se aduna caloriile. Secrete de dieta nu am, sunt alea pe care le stie toata lumea. Fara grasimi, fara alcool, fara prea multa paine. Dieta cu mancarea italiana se impaca foarte bine, pentru ca mancarea italiana reprezinta regimul mediteranean, care este foarte sanatos. Importante sunt cantitatile si sa folosesti ingredientele corecte, sa nu mananci seara tarziu. 

Pastele sunt foarte ok nu ingrasa, ingrasa sosul. De exemplu, pastele cu rosii au 300-400 de calorii, pe cand cele cu patru feluri de branza au 1200 de calorii.

5. 5 mancaruri de baza pe care oricine trebuie sa stie sa le faca?

Depinde. Daca e un italian, sa fiarba paste corecte. Daca este roman, sa nu mai gateasca vita atat de tare. Cei mai multi o ard. Sa gatesti corect ingredientele. Sa nu lasi puiul crud, cum s-a intamplat la preselectii. 

6. Care este cel mai tare oras culinar, din punctul tau de vedere, in acest moment?

Una din cele favorite este Bergamo, pentru ca acolo este un restaurant care mie imi place foarte mult: Da vittorio, unde am facut si un curs de gatit si a fost extraordinar. 

Merg anual in Italia, la San Remo. Este orasul unde am crescut, unde ma duc des si unde am restaurantele mele favorite care imi amintesc de copilarie. Aici gasesc mancaruri cu care am crescut: salata de caracatita, flori de dovlecel umpluti, ravioli, iepure cu masline. Le fac tot timpul, le gatesc  si la restaurant. In San Remo, mananc in mai multe locuri. 

7. Recomanda-ne 3 restaurante din Bucuresti

In primul rand, restaurantul la care gatesc acum: Collage. Atunci cand vreau sa mananc mancarea japoneza, la Yoshi, daca mananc libaneza la Piccolo Mondo.

8. Cum ti se pare bucataria romaneasca?

Daca este gatita corect, foarte buna. Daca se exagereaza cu usturoi, nu prea imi place. Cea mai buna mancare romaneasca am mancat-o acasa la prietenii mei, pregatita de ei, de bunici, de parinti si mi-a placut mult.

9. Ce faci in timpul liber? Pe unde te relaxezi? In ce locuri iesi?

Nu am timp liber. 

10. Ce ai gati pentru o cina romantica? 

Nu as gati prea mult, pentru ca nu vreau sa stau 3 ore la tigaie. Mi-as cumpara niste stridii pe care le deschizi si sunt gata. Niste langustine ca imi plac foarte mult crude. Un desert bun si o sticla de sampanie. 

11. Care sunt alimentele care nu va lipsesc niciodata din bucatarie?

Uleiul de masline extra virgin, rosiile si usturoi, patrunjel, ceapa, vin alb. 

12. Care sunt cele mai mari greseli de gatit pe care le fac oamenii?

Nu folosesc ingrediente de calitate. Daca iti cumperi ingrediente proaspete, de calitate, e foarte greu sa-ti iasa mancarea proasta.

13. Cum te-ai descrie in 2 cuvinte? La ce sa se astepte viitorii concurenti Masterchef?

Perseverenta si pasionala . Nu prea toleranta si sper sa aiba ocazia sa si invete de la mine. Sa plece din MasterChef cu un bagaj culinar mai mare decat cel cu care au venit.

14. Ce conteaza mai mult in bucatarie: talentul sau munca si experienta?

Munca e degeaba daca nu ai talent.

15. Ce alte hobby-uri/pasiuni mai ai in afara de gatit? 

Calatoriile sunt o mare pasiune, dar din pacate reusesc sa calatoresc doar o data, de doua ori pe an. Calatoresc peste tot. Prin Romania am calatorit pe la mare, Sibiu, Brasov. 

16. Care e preparatul care iti iese cel mai bine, de fiecare data? 

Pastele. Paste cu fructe de mare, paste umplute, lasagna.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni