• Emisiuni
  • MasterChef
  • Raluca Negru de la "MasterChef": "Nu imi plac barfitorii si ipocritii. Preferata mea din concurs este Alexandra Shine"

Raluca Negru de la "MasterChef": "Nu imi plac barfitorii si ipocritii. Preferata mea din concurs este Alexandra Shine"

Raluca Negru de la "MasterChef": "Nu imi plac barfitorii si ipocritii. Preferata mea din concurs este Alexandra Shine"

Raluca este de profesie economist si e casatorita de 12 ani. "Am gatit deserturi bune si  feluri de mancare gustoase, dar imi place mult sa experimentez si din cauza asta nu de fiecare data rezultatul este cel pe care il asteptam. Imi plac bucatariile internationale mult mai mult decat bucataria romaneasca." 

1. Care e visul tau cel mai mare?

Cel mai mare vis al meu este…sa nu am vise… Altfel spus, visul meu este tocmai  acela de a avea in orice clipa libertatea de a-mi urma pasiunile, dorintele de moment, fara povara unor idei preconcepute sau a unor drumuri dinainte trasate.

 

2. Care e colegul tau preferat, si care cel mai putin preferat?

La MasterChef am avut mai multi colegi pe care ii apreciez si de care m-am atasat. Totusi, preferata mea este Alexandra. Am devenit prietene dupa concurs si suntem deja foarte apropiate. Cat despre cel mai putin preferat… nu imi plac barfitorii si ipocritii. Va dati seama la cine ma refer, fara sa ii numesc. :)

 

3. Care dintre fostii concurenti de la MasterChef, din sezoanele trecute, ti-a placut cel mai mult?

In mod paradoxal, niciunul dintre castigatorii editiilor anterioare nu a fost printre preferatii mei. Mi-au placut Mimi Nicolae si Victor Nemes, iar din editia vedetelor, Pacha Man. 

 

4. Descrie-te in cateva cuvinte

Sa ma descriu? Nu pot face asta… sunt convinsa ca fiecare ma vede altfel si las pe fiecare sa vada in mine ceea ce propria experienta il determina sa regaseasca.

 

5. Ce alte hobby-uri/pasiuni mai ai in afara de gatit?

Sunt pasionata de scufundari si de tot ceea ce insemna mare si ocean. Atunci cand sunt in apa ma simt “cu picioarele pe pamant”, cu toate ca, in mod ironic, am “rau de mare” :). Imi place mult fotografia, am facut un curs de fotograf profesionist, iar pasiunea asta mi-a adus multa satisfactie. De asemenea, imi place sa calatoresc, iar viata mi-a oferit in acest sens oportunitati neasteptate: am avut ocazia sa cutreier prin tari din America de Nord si America Latina, Caraibe, Asia si Africa. 

 

6. Daca ai putea fi o prajitura, la alegere, ce prajitura ai fi?

Oricat m-as stradui, nu m-as putea transpune intr-o prajitura. Mai degraba un vin pentru desert, dar niciodata o prajitura.

 

7. Ce ai descoperit despre tine, pe parcursul emisiunii?

Am descoperit sau mai bine-zis m-am convins de faptul ca nu pot trece peste anumite principii de viata doar pentru a castiga un premiu sau un trofeu.

 

8. Unde-ai mancat cea mai buna mancare?

Am avut sansa sa mananc in multe restaurante renumite, mancaruri elaborate, insa doua lucruri simple mi-au ramas in suflet: clasicul “garlic butter crab” pe care l-am mancat intr-un mic restaurant din San Francisco si un “bebek goreng” (crispy duck), preparat pe care l-am gustat intr-o orezarie din Indonezia. 

 

9. Care e cea mai ciudata mancare pe care ai incercat-o pana acum?

Cu siguranta cea mai ciudata mancare pe care am incercat sa o mananc, fara sa reusesc insa, a fost balutul din Filipine (ou fiert de rata, fertilizat, cu embrion aproape dezvoltat). As fi vrut sa am taria de a-l gusta, insa prezenta acelui embrion a fost o bariera peste care nu am putut trece. Un fel de mancare destul de ciudat, pe care l-am putut gusta, a fost un Lawar traditional balinez, cu sorici de porc. Acest fel de mancare mai continea pe langa soriciul de porc tocat marunt si nuca de cocos prajita, jakfruit fiert, pasta de creveti si un numar mare de condimente: galangal, turmeric, ghimbir, seminte de coriandru, susan, nucsoara, chimen, cuisoare, frunza de dafin, frunze de limeta, ceapa, usturoi si chili.

 

10. Care e preparatul care iti iese cel mai bine, de fiecare data?

Nu mi s-a taiat niciodata maioneza si intotdeauna reusesc sa prepar icre foarte bune.

 

11. Ce bunatati ai gatit pentru masa de Paste anul acesta?

Anul acesta am petrecut Pastele in familie. Am gatit pentru ei preparate traditionale: drob de miel tocat numai de mana si invelit in prapor, ciorba de miel cu bors facut in casa si, bineinteles, pasca. Ceea ce am avut eu pofta sa mananc si am gatit pentru mine au fost pachetele de primavara cu legume, alaturi de un sos sweet chili.

 

12. Trei trucuri de-ale tale in bucatarie

De ce 3 si nu mai multe :) ?

- Folosesc intotdeauna ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate; 

- De fiecare data cand sotez legume pentru ciorbe sau supe, strecor si 2-3 graunti de usturoi tocati marunt, care dau un plus de savoare.

- Gatesc cu ulei de masline, dar pentru a aduce un plus de gust mancarurilor adaug un mic cub de unt. Am tot timpul in frigider sau congelator unt aromatizat cu ierburi proaspete si/sau cu usturoi, chili ori anchois.

- Pentru a avea tot timpul ceva dulce, pregatesc fondant de ciocolata pe care il pastrez in forme, la congelator, chiar si o luna. Nu necesita decongelare, iar timpul de coacere este de numai 10-12 minute.

- Pregatesc tot timpul stock (fond) de legume pe care il pot pastra cateva zile in frigider sau chiar mai mult timp in congelator. Ma ajuta sa pregatesc mult mai repede diverse supe-crema, risotto sau alte feluri de mancare.

 

13. Care e cel mai util lucru pe care l-ai aflat la MasterChef?

Am realizat la MasterChef faptul ca in conditii de stres si oboseala nu pot gati la fel de bine ca acasa. Am aflat ca intr-adevar starea de spirit a celui care gateste se regaseste, de cele mai multe ori, in preparatul sau.

 

14. Descrie-i in cateva cuvinte pe cei trei chefi

Cei trei care au speriat estul :). 

 

15. Ce te-ai gandit sa faci dupa terminarea acestui show?

Si dupa terminarea concursului voi face multe scufundari, fotografii, voi calatori si bineinteles voi gati. Mi-ar placea tare mult ca dupa terminarea acestui show sa ma implic in proiecte cu tematica culinara, voi urma probabil un curs profesional de bucatar, iar in momentul in care voi acumula suficienta experienta, mi-ar placea sa pot lucra si in bucataria propriului meu restaurant. Si voi putea trai asa pana la adanci batraneti… :)

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni