• Emisiuni
  • MasterChef
  • Reteta Adriana Ghita: Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare si de patrunjel

Reteta Adriana Ghita: Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare si de patrunjel

Reteta Adriana Ghita: Piept de rata cu cartofi si sos de merisoare si de patrunjel

Esti pasionat de gatit, urmaresti MasterChef si iti place sa experimentezi lucruri noi? Atunci inscrie-te in concurs si, in perioada 9 noiembrie - 21 decembrie 2015, poti castiga premii atractive.

In fiecare saptamana alege-ti reteta preferata de la MasterChef, intra pe fordmidabil.protv.ro si adaug-o in meniu. In prima saptamana de concurs trebuie sa alegi reteta de LUNI. In saptamana urmatoare iti poti completa meniul cu reteta de MARTI. Si tot asa pana la MAREA FINALA MasterChef. 

Ingrediente:

  • 1 piept de rata
  • 4 cartofi
  • 200 g merisoare, 50 grame zahar 
  • 2 legaturi patrunjel
  • 50 ml ulei de masline 
  • l 1amaie 
  • 50 ml apa
  • 5 g miere 
  • sare, piper

Timp de preparare: 40 de minute

Mod de preparare:

Se porneste cuptorul la 180 de grade. 

Cartofii se curata si se taie rondele de circa jumatate de centimetru grosime. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand acestia su fiert, se scurg bine si se trag in unt, intr-o tigaie timp de cateva minute, pe ambele parti. 

In timpul in care cartofii fierb, preparam sosurile. 

Intr-o craticioara se pun merisoarele si zaharul Se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce zaharul si apa din merisoare foarmeaza un sos. Se blendeaza si apoi se strecoara printr-o sita fina. 

In vasul blenderului vertical se pune patrunjelul tocat grosier, sucul de lamaie si mierea. Se blendeaza pana ce patrunjelul a fost maruntit bine si apoi se adauga si uleiul, in fir subtire. 

Se sareaza pieptul de rata pe ambele parti. Poti cresta fin pielea, fara a taia si carnea. Se pipereaza si se aseaza intr-o tigaie neincinsa si se pune pe foc. Se frige mai intai pe partea cu pielea 5-6 minute la foc iute si inca 3 minute pe cealalta parte. Se da la cuptor pentru inca 4 minute. Se scoate si se lasa la odihnit intr-un vas acoperit pentru inca 3 minute. 

Se taie felii subtiri de aproximativ 1 cm si se serveste cald alaturi de cartofi si cele doua sosuri. 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni