• Emisiuni
  • MasterChef
  • Tudor a parasit aseara MasterChef la finalul unei editii cu probe emotionante

Tudor a parasit aseara MasterChef la finalul unei editii cu probe emotionante

Tudor a parasit aseara MasterChef la finalul unei editii cu probe emotionante

Cei 9 concurenti ramasi in cursa pentru marele trofeu MasterChef au participat aseara la trei probe speciale ale celei mai urmarite competitii culinare! Editia de aseara a fost urmarita de peste 1.5 milioane de telespectatori la nivel national, pe intreg intervalul de difuzare. Minutul de aur, de la 22:28, a inregistrat aproape 2.1 milioane de telespectatori.

La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, MasterChef a fost lider de audienta, obtinand 9.2 puncte de rating si 20.1% share, in timp ce postul de pe locul doi a inregistrat 7.8 puncte de rating si 17.1% share.

La prima proba, concurentii au identificat sub cutia misterelor cate o reteta, atent selectata, din prima carte de bucate aparuta in Romania: 200 de retete cercate de bucate, prajituri si alte trebi gospodaresti scrisa de Mihail Kogalniceanu si Costache Negruzzi in anul 1842. Preparatele cu incarcatura traditionala au fost extrem de variate, de la supa cu galuste de carne, hulubi inadusiti, bou de moda, budinca imparatului, pana la carnaciori de raci. Timp de 60 de minute, concurentii au fost provocati sa gateasca un preparat ca in vremurile vechi, Claudia, Iulian si Claudiu remarcandu-se cu cele mai reusite preparate. Realizate cu grija, respectand toate detaliile, preparatele au fost reproduse intocmai in spiritul vremurilor istorice in care au fost scrise retetele, acum 200 de ani. Proba intoarcerii in timp a fost castigata de Claudiu care a avut o serie de avantaje importante in cea de a doua proba a editiei.

MasterChef a continuat cu o proba pe echipe. Claudiu a fost capitanul echipei rosii, avand imunitate in eventualitatea in care echipa sa ajungea la testul sub presiune. Pe langa acest lucru, el a avut avantajul de a alege capitanul echipei albastre, precum si posibilitatea de a alege avantajul numeric al componentei echipei sau un cufar care continea informatii importante pentru proba pe echipe. Echipa rosie a fost formata din Claudiu, Andrei, Liviu, Anuta si Tudor. Echipa albastra, condusa de Florin, a fost compusa din Claudia, Adriana si Iulian. Cufarul cu avantaje a fost primit de Florin, Claudiu optand pentru avantajul numeric. Avantajele identificate in acest cufar au constat in informatia cu privire la persoanele pentru care vor gati, precum si trei meniuri din care Florin a avut posibilitatea de a alege unul pentru echipa sa, dar si unul pentru cea adversa.     

Capitanii celor doua echipe au fost insotiti de cate un coechipier la un hypermarket, unde au avut la dispozitie 2000 de lei pentru a face cumparaturile pentru proba pe echipe. Cei 9 concurenti au gatit pentru 150 de persoane dintr-un azil si un club de seniori. Extrem de emotionati, concurentii au gatit cu multa dragoste preparatele, un cadou culinar care a adus o mica bucurie seniorilor in aceasta zi de sarbatoare. Echipa albastra a castigat proba la o diferenta de 5 voturi, Andrei, Liviu, Anuta si Tudor intrand la testul sub presiune, unde Claudiu nu a participat, avand imunitate de la prima proba a editiei. 

Cei patru concurenti condamnati la aceasta proba, au jucat ruleta romaneasca, care a inclus 9 zone istorice ale Romaniei: Transilvania, Moldova, Maramures, Banat, Bucovina, Oltenia, Dobrogea, Crisana si Muntenia. Dupa ce au invartit ruleta, concurentii au avut de pregatit un preparat spefic zonei desemnate: Anuta a avut de gatit un preparat specific Moldovei, Liviu unul specific Transilvaniei, Tudor un preparat din zona Maramuresului, iar Andrei unul din zona Banatului. Daca Anuta si Liviu au avut noroc privind zonele decise la ruleta, fiind multumiti cu zona castigata, Tudor a fost dezamagit de zona sa: Maramures. Preparatul acestuia nu a corespuns trasaturilor unui fel de mancare maramuresean, coastele de porc fiind indulcite prea mult, iar restul elementelor nefiind ingrediente de baza intr-un preparat maramuresean. 

La finalul testului sub presiune, Liviu si Tudor au fost desemnati de Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean concurentii cei mai slabi ai probei. Totusi, varza a la Cluj l-a salvat pe Liviu de eliminare. Tudor a parasit MasterChef, preparatul sau fiind departe de zona Maramuresului.  

Doar 8 concurenti au ramas in competitia pentru marele trofeu MasterChef si premiul in valoare de 50.000 de euro! 

MasterChef - Prinde gustul competitiei!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni